Με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σήμερα (19:45, Cosmote Sport 3) στην έδρα της Αντβέρπ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες, ως γνωστόν, από την προηγούμενη αγωνιστική έχουν καπαρώσει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στους «32» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και για την πρωτιά, αν και σε αυτή την αποστολή δεν κρατούν αποκλειστικά την τύχη στα χέρια τους.

Κι αυτό γιατί για να κόψουν πρώτοι το νήμα στον όμιλο οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να νικήσουν τους Βέλγους και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ηττηθεί στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, η οποία δεν έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση, αλλά ούτε και κινδυνεύει από τους Βέλγους, που θα τερματίσουν σίγουρα στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πως η ομάδα του πρέπει να κάνει το καθήκον της και να περιμένει στραβοπάτημα της Άιντραχτ. Κάτι εφικτό, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου. «Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η Φενέρ μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρώτη θέση, καθώς θα γλιτώσει τον έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 και το ενδεχόμενο να κληρωθεί με ισχυρές ομάδες που έρχονται από το Champions League, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη.

 Ακόμη, τα οικονομικά οφέλη για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι μεγάλα, αφού μπορεί να ξεπεράσουν τα 15.000.000 ευρώ συνολικά.

Αγωνιστικά ο Μαρτίνς φέρεται να έχει καταλήξει στο 4-3-3 με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει και πάλι θέση βασικού, αφού πήρε ανάσες, και τους Μπουχαλάκη – Αγκιμπού να διεκδικούν μια θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Εκτός αποστολής είναι ο Βαλμπουενά, σε αντίθεση με τον Καρμπόβνικ, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος.

Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Βατσλίκ. Στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος με τον Σισέ, ενώ στα άκρα οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή ο Αγκιμπού ή ο Μπουχαλάκης με τους Εμβιλά και Καμαρά και στην επίθεση οι Λόπες, Μασούρας στα άκρα, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Άιντραχτ Φρ. 11

Ολυμπιακός 9

Φενέρμπαχτσε 5

Αντβέρπ 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης