Toυ Μπάμπη Παπαφιλιππάκη
Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με τον Ολυμπιακό να κάνει υπερπροσπάθεια για 70 λεπτά στο «Σαν Σίρο», χάνοντας εν τέλει όμως με 3-1 από τη Μίλαν και τον ΠΑΟΚ λίγο αργότερα να περνάει εμφατικά από τη Λευκορωσία, επικρατώντας με 4-1 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
Οι Πειραιώτες για 70ο λεπτό κοίταξαν στα μάτια μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά νωρίς (14’) με την κεφαλιά του Γκερέρο, ωστόσο στη συνέχεια δεν κλείστηκαν πίσω, απειλώντας κι άλλες φορές την εστία του Ρέινα.
Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το… θαύμα στο επιβλητικό «Σαν Σίρο» και σίγουρα δεν τους άξιζε μία τέτοια ήττα. Εντούτοις άπαντες γνωρίζουμε ότι όταν παίζεις με ομάδες του βεληνεκούς της Μίλαν τα λάθη δεν συγχωρούνται.
Το πάθημα του Ολυμπιακού, ο οποίος σημειωτέον παρατάχθηκε από τον Μαρτίνς με τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο εφιαλτικό εννιάλεπτο στο Μιλάνο, θα πρέπει να του γίνει μάθημα, και από εδώ και στο εξής να κατακτήσει τις νίκες που χρειάζεται για να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Άλλωστε ανεξαρτήτου οπαδικής ταυτότητας όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να ελπίζουν σε νίκες ακόμη και των εγχώριων αντιπάλων τους, καθώς το ελληνικό ποδοσφαίρο χρειάζεται βαθμούς, νίκες και προκρίσεις από όλους τους εκπροσώπους του, προκειμένου να κερδίσει θέσεις στη βαθμολογία της UEFA, γεγονός που θα μεταφραστεί σε απευθείας εισόδους στους ομίλους των δύο διασυλλογικών διοργανώσεων (Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League).
Αυτοί οι πολύτιμοι βαθμοί για την Ελλάδα ήρθαν ευτυχώς από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, όχι μόνο έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά κατάφερε να μετατρέψει σε θρίαμβο το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το 4-1, που μπορούσε να είχε γίνει και 5-1, αν ο Μπίσεσβαρ δεν σημάδευε το δοκάρι των Λευκορώσων, αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς, στο οποίο ο «δικέφαλος» του Βορρά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο.
Αν λοιπόν το βράδυ της Τρίτης η ΑΕΚ είχε καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπενφίκα (έφτασε μία ανάσα από το 3-2) και ο Ολυμπιακός άντεχε στο Μιλάνο θα μιλούσαμε για ένα ονειρικό τριήμερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που όπως προαναφέραμε, θέλει νίκες από όλους τους εκπροσώπους του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ας ελπίσουμε αυτές οι ονειρικές βραδιές για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην είναι μακριά…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης