Ο κορωνοϊός έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του και απειλεί όλη την υφήλιο.

Στις περισσότερες χώρες υπάρχουν θετικά κρούσματα και δυστυχώς και θάνατοι ανθρώπων από τον Covid-19, με την Ιταλία να είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη, με τους νεκρούς από τον ιό να έχουν ξεπεράσει τους 600.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό, ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τον χώρο του αθλητισμού. Σε σημείο μάλιστα να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μέχρι και αναβολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του καλοκαιριού, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κι ενώ το πρόβλημα με τον κορωνοϊό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, η UEFA δεν δείχνει να καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι αξιωματούχοι της από ό,τι φαίνεται λειτουργούν με γνώμονα την ψυχρή λογική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό αποδεικνύεται (και) από την απόφαση που έλαβε για το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς για τη φάση των 16 του Europa League, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας προς τιμήν του βγήκε αμέσως και το δήλωσε. Ενημέρωσε τις Αρχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία, για αυτό το γεγονός, πράττοντας το αυτονόητο. Ούτε το απέκρυψε, ούτε επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα.

Πάντως την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε το παιχνίδι των Πειραιωτών με την αγγλική ομάδα για τη φάση των 16 του Europa League να γίνει κανονικά την Πέμπτη στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης».

Πήρε αυτήν την απόφαση παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ήρθε σε επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα στο «Emirates», όπου μετέβη για να παρακολουθήσει τον αγώνα ρεβάνς της ομάδας του με την Άρσεναλ.

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας», όπως απάντησε η UEFA στους ανθρώπους της Γουλβς, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για αναβολή της αναμέτρησης για λόγους υγείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη με την κατάσταση της υγείας του Μαρινάκη, ως όφειλαν οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Το πρωί της Τετάρτης οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν ότι «η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει πως μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα διοικητικά στελέχη και το προσωπικό, τα τεστ βγήκαν όλα​ αρνητικά για τον ιό COVID-19».

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο θετικό κρούσμα στην ομάδα, υπάρχει ο κίνδυνος άτομο από τον σύλλογο να εμφανίσει συμπτώματα τις επόμενες ώρες ή και ημέρες, 14 για την ακρίβεια από τότε που υπήρξε η επαφή.

Το zougla.gr, ως όφειλε, επικοινώνησε με έναν παθολόγο-λοιμωξιολόγο και με εξειδικευμένο κέντρο ανίχνευσης μολύνσεων, οι οποίοι μας διεμήνυσαν ότι οι παίκτες ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας μπορεί όντως να εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα του κορωνοϊού εντός 14 ημερών, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα δείγματα είναι αρνητικά στον ιό.

Ως εκ τούτου ενδεχομένως να προκύψει θέμα με την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των υπολοίπων που θα βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο.

Και εδώ τίθενται τα εξής λογικά ερωτήματα: ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από τη δημόσια υγεία;

Δεν θα έπρεπε ο αγώνας να αναβληθεί από τη στιγμή που διαγνώστηκε με κορωνοϊό ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε έρθει προ ημερών σε στενή επαφή με μέλη της ομάδας και παράγοντες στη μεγάλη βραδιά του συλλόγου με την Άρσεναλ στο Λονδίνο;

«Αν πρέπει να πάμε, θα πάμε. Δεν είμαστε χαρούμενοι που θα το κάνουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του προβλήματα. Είναι η ώρα να σκεφτούμε: υπάρχει άλλη επιλογή; Μπορούμε να σταματήσουμε; Αυτό θα γίνει τελικά στην Premier League, ας το σκεφτούμε. Ζούμε με τον φόβο» ανέφερε ο προπονητής της Γουλβς, Εσπιρίτο, σαφώς απογοητευμένος από την απόφαση της UEFA για τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε την αναβολή του ματς Άρσεναλ-Σίτι

Σε αντίθεση με την UEFA, η Πρέμιερ Λιγκ τηρεί στάση ευθύνης πράττοντας το αυτονόητο.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα της Άρσεναλ, ανέβαλε το σημερινό παιχνίδι της με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο λόγος; Η επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον προ ημερών αγώνα του Ολυμπιακού με τους Λονδρέζους, που διεξήχθη στο Emirates για τη φάση των «32» του Europa League.

Η σχετική ανακοίνωση των «κανονιέρηδων»:

«Οι παίκτες θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει η περίοδος των 14 ημερών. Τέσσερα στελέχη της Άρσεναλ, που κάθονταν κοντά στον κ. Μαρινάκη κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι 14 μέρες.

»Καταλαβαίνουμε πλήρως πόσο απογοητευτικό είναι αυτό για τους φιλάθλους μας, ιδίως εκείνους που ταξίδευαν στο Μάντσεστερ για τον αποψινό αγώνα.

»Ως έξτρα προληπτικό μέτρο, παρότι δεν πιστεύουμε ότι υπήρξε καμία επαφή με τους καλεσμένους της Άρσεναλ ή τα μέλη της διοίκησης, επικοινωνούμε μαζί τους για να τους δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες, αν υπήρξε κάποια επαφή». 

Αρμάνι-Ολυμπιακός: Η ακατανόητη στάση της Euroleague που άλλαξε στις… καθυστερήσεις

Ανάλογη ακατανόητη στάση με αυτή της UEFA επέδειξε και η Euroleague αναφορικά με τη διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Αρμάνι Μιλάνο.

Παρά την έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία και την απόφαση αναστολής όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η Euroleague αποφάσισε τη διεξαγωγή του ματς στην πρωτεύουσα της μόδας!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αιτηθεί επισήμως από τη διοργανώτρια αρχή, είτε την αναβολή είτε την αλλαγή έδρας διεξαγωγής, με προτεινόμενες ιταλικές πόλεις τη Ρώμη και τη Γένοβα, ωστόσο αρχικά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι Πειραιώτες έστειλαν νέα επιστολή στη διοργανώτρια αρχή, με την οποία ζήτησαν την αναθεώρηση της απόφασής της για την τέλεση του αγώνα, με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας να ανάβει μάλιστα «κόκκινο» φως για το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο.

Πάντως έστω και στις… καθυστερήσεις η Euroleague έπραξε το αυτονόητο, αποφασίζοντας να πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση την Παρασκευή στο Βερολίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης