Με άδεια τα χέρια έφυγε το βράδυ της Τετάρτης από το «Swedbank Stadion» του Μάλμε ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την ομώνυμη ομάδα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από τραγικά λάθη της άμυνάς του.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους με 1-0 σκορ, επικρατεί απόλυτη ισορροπία στον όμιλο, καθώς και οι τέσσερις ομάδες που μετέχουν σε αυτόν, έχουν από τρεις βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλύτεροι από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να πάνε στα αποδυτήρια, όντας πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε τα ηνία του ματς, κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα (62-38 υπέρ της η κατοχή), έχοντας δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο μία ασυνεννοησία των Μποτία και Ρομπέρτο στο 42ο λεπτό, ήταν αρκετή, ώστε οι Σουηδοί να προηγηθούν με τον Ρόζενμπεργκ.

Ο ίδιος παίκτης στο 82ο λεπτό εκμεταλλευόμενος νέο λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας »τη νίκη της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 56ο λεπτό ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα, ο Μανιάτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Όλσεν, ωστόσο ο Ρώσος ρέφερι του ματς, όχι μόνο δεν καταλόγισε την παράβαση, αλλά έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη για «θέατρο».

O αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως έναντι των γηπεδούχων με το… καλημέρα.  Η ομάδα του Μίτσελ είχε καθολική κατοχή μπάλας και τον πλήρη έλεγχο στον χώρο του κέντρου, με την επιλογή του Μίτσελ να αφήσει στον πάγκο τον Τσόρι, «γεμίζοντας» τον χώρο της μεσαίας γραμμής με την παρουσία του Εντινγκά, να αποδεικνύεται πέρα για πέρα σωστή.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν από νωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ των πρωταθλητών Σουηδίας, με τη σημαντικότερη ευκαιρία τους για να ανοίξουν το σκορ να είναι αυτή στο 22ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης δεν κατάφερε να νικήσει το γκολκίπερ της Μάλμε από το σημείο του πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, δύο-τρία σουτ έξω από την περιοχή από τους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι δεν ανησύχησαν τον Όλσεν, την ώρα που ο γκολκίπερ των Πειραιωτών ήταν απλός θεατής στο παιχνίδι, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20 λεπτά δεν είχαν ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους πρωταθλητές Σουηδίας σημειώθηκε στο 24′, όταν ο Ρόζενμπεργκ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι έδειχνε να είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των Πειραιωτών, ωστόσο στο 42ο λεπτό η ομάδα του Μίτσελ «προδόθηκε» από το παιδαριώδες λάθος του Μποτία.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ενώ κάλυπτε τη μπάλα, δεν έκανε σωστή εκτίμηση κι έδωσε την ευκαιρία στο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος στάθηκε τυχερός μετά την έξοδο του Ρομπέρτο που βρήκε τη μπάλα αλλά δεν απομακρύνθηκε, να πλασάρει στην άδεια εστία και να «γράψει» το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά του πρώτου μέρους.

Με το τραγικό λάθος του Καράσεφ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μανιάτης, από ασίστ του Αφελάι στο 55′, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Όλσεν κι ανατράπηκε από τον Ελάντερ. Ο Ρώσος ρέφερι είδε «θέατρο» του διεθνούς αμυντικού μέσου και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, αντί να καταλογίσει το πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Μάλμε.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το 2-0, αλλά ο Ρομπέρτο απόκρουσε την κεφαλιά του Τελίν και στην εξέλιξη της φάσης ο επιθετικός της Μάλμε αστόχησε από πολύ κοντά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Έρικσον, ενώ 68′ ήταν η σειρά του Μήτρογλου να νικηθεί από τον Όλσεν, με τον Μανιάτη στην εξέλιξη της φάσης να κάνει την κεφαλιά, αστοχώντας σε άδεια εστία.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 82′ από το νέο λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, που εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος «έγραψε» το 2-0 και «υπέγραψε» την πρώτη νίκη της ομάδας του στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας παράλληλα… ταφόπλακα στις ελπίδες των Πειραιωτών για ένα θετικό αποτέλεσμα.

(Το πρώτο γκολ του Ρόζενμπεργκ)

(Το δεύτερο γκολ του Ρόζενμπεργκ)

(Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό)

Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0

Γκολ: 42′, 82′ Ρόζενμπεργκ

1-0:
Μετά από την τραγική ασυνεννοησία ανάμεσα στον Μποτία και τον Ρομπέρτο και την ασταθή απόκρουση του Ισπανού, ο Ρόζενμπεργκ με δεύτερη προσπάθεια ανοίγει το σκορ για τους πρωταθλητές Σουηδίας.

2-0: Νέο τραγικό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ρόζενμπεργκ, διπλασιάζοντας τόσο τα προσωπικά του τέρματα.

Κίτρινες: Αφελάι (Ολυμπιακός), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Μιλιβόγεβιτς (Ολυμπιακός), Aντού (Μάλμε)

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75′ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

Ολυμπιακός: 
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57′ Τσόρι), Κασάμι (69′ Ντουρμάζ), Αφελάι (79′ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Φωτογραφίες: intime
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης