Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επιβλήθηκε στην παράταση με 3-0 του ΟΦΗ στην κατάμεστη Λεωφόρο κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της 26ης Απριλίου.

Οι «πράσινοι» με τέρμα του Αμπέιντ επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του ματς και δεδομένου ότι με αυτό το σκορ είχαν νικήσει οι Ηρακλειώτες στον πρώτο ημιτελικό, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ανέλαβε δράση ο Μάρκους Μπέργκ, ο οποίος με δύο γκολ (97′, 115″ πεν.), χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Φερνάντες, ο ΟΦΗ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του.

Στην άκρως αυτή αμυντική τακτική, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν ψύχραιμα τη μπάλα κι αφού απείλησαν δύο φορές στο ξεκίνημα με τους Μπεργκ και Αμπεΐντ, στο 20΄ κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πάσα του Κλωναρίδη, ο Πέτριτς μπήκε στην περιοχή απέφυγε με άνεση το Ζόρο και πάσαρε έτοιμο γκολ στον Αμπεΐντ, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνησε πέτυχε το 1-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ματς «κοίμισε» τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους, παρά την εδαφική υπεροχή που διατήρησε. Δύο καλές φάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Πράνιτς (σουτ άουτ από καλή θέση στην περιοχή) και Καρέλη (κεφαλιά άουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο β΄ 45λεπτο, ενώ από την άλλη οι Κρήτες ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 81΄ με το πλασέ του Μπεργκ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Φερνάντες, ενώ στο 87΄ ο Λαγός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή και με τον Φερνάντες εξουδετερωμένο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του 90λεπτου, διάστημα στο οποίο είχε 17 τελικές έναντι 7 του ΟΦΗ, το πέτυχε στο 97΄ με την κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ, μετά την προσωρινή απόκρουση του Φερνάντες στο πλασέ του Καρέλη.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο ΟΦΗ έφτασε μία ανάσα από τη μείωση του σκορ, με την κεφαλιά του Νούνιες να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη. Η ομάδα του Αναστασίου «κλείδωσε» την πρόκριση στο 115΄ με το πέναλτι του Μπεργκ, που κέρδισε ο Καρέλης από μαρκάρισμα του Ζόρο.

Κίτρινες: Μπεργκ, Αμπεΐντ – Ντουντού, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης, Τριποτσέρης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105΄ Δώνης), Κλωναρίδης (46΄ Καρέλης), Πέτριτς (69΄ Λαγός), Μπεργκ

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54΄ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76΄ Ροβίθης), Μπούρμπος (101΄ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης