Συγκλονιστικό φινάλε είχε ο δεύτερος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πλατανιά στο «Θ. Βαρδινογιάννης», όπου οι Ηρακλειώτες επικράτησαν με 3-2 σκορ, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους στη Super League.

Πάντως, για να κερδίσει την παρουσία της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου η ομάδα του Βέρα χρειάστηκε να διανύσει τη διαδρομή «κόλαση-παράδεισος» σε μόλις δύο λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Χανιώτες ισοφάρισαν σε 2-2 και με αυτό το σκορ έπαιρναν αυτοί το εισιτήριο για τη Super League (0-0 είχε λήξει το πρώτο ματς στα Περιβόλια), πριν τελικά οι γηπεδούχοι λυτρωθούν στο 90+5′ από τον Ναμπί, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, με συνεχείς ανατροπές και άγρια ομορφιά.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο μέρος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Κομίνης, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος, υποδεικνύοντας πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ σε πέσιμο του Σασί από πεντακάθαρο κόψιμο του Ποζατζίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέιρα, ο οποίος νίκησε τον γκολκίπερ του Πλατανιά και έδωσε το προβάδισμα στους Ηρακλειώτες, οι οποίοι είδαν τον Πλατανιά να ισοφαρίζει στο 42ο λεπτό.

Σκόρερ των «ερυθρόλευκων», που στέκονταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ο Τσαμούρης, ο οποίος μετά από ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων με σουτ στην κίνηση άφησε «άγαλμα» τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-1.

Στην επανέναρξη του ματς ο Βέρα έριξε στο παιχνίδι τον Γιακουμάκη, ο οποίος στο 69′ δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς σκόραρε με κοντινή προβολή, κάνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Εντούτοις στη συνέχεια ο σκόρερ του ΟΦΗ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το γεγονός ότι στους πανηγυρισμούς του έβγαλε τη φανέλα του, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει με 10 παίκτες.

Πάντως οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν λίγο αργότερα, καθώς αποβλήθηκε για τον Πλατανιά ο Μπιανκόνι για χτύπημα εκτός φάσης στον Παπάζογλου.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο  δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Παπανικολάου, ο οποίος «πάγωσε» τους φιλάθλους των Ηρακλειωτών, καθώς έβλεπαν τον υποβιβασμό για την ομάδα τους να είναι προ των πυλών.

Για να φτάσουμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόρτσαμ έκανε τάκλιν σε σέντρα και χωρίς λόγο άπλωσε το χέρι του, με τον Κομίνη να δίνει σωστά το φάουλ έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, ο οποίος έκανε το 3-2 και έστειλε την ομάδα του στη Super League, εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους του ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Παπάζογλου, Σακόρ (59’ Ναμπί), Μεγιάδο, Βαζ, Φερέιρα (59’ Ντίνας), Νέιρα, Σάσι (46’ Γιακουμάκης)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Τσαμουρης, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κορτσαμ, Ουες, Ποζατζιδης (73’ Λουκίνας), Μποσετι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκουνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκονι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης