Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στον «τελικό» της παραμονής με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Super League (27η) αναπτέρωσε τις ελπίδες του για να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια».

Οι Ηρακλειώτες επικράτησαν με 1-0, με το γκολ του Βαζ στο 20ό λεπτό, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τους Ηπειρώτες (26 έναντι 25β.) και, πλέον, τα πάντα είναι ανοικτά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς από τα πρώτα λεπτά και πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη αξιόλογη φάση στα καρέ των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 15΄ με το δυνατό σουτ του Κοροβέση από το ύψος της περιοχής το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Πετράκη «άγγιξε» το γκολ, με τον Κρίζμαν να περνά τον Μιχόγεβιτς και τον Σωτηρίου, αλλά έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο έδαφος πριν πλασάρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 20΄. Ο Βαζ κατέβασε άψογα την μπάλα στην περιοχή (έφυγε από κανονική θέση), γύρισε το σώμα του και με αριστερό σουτ (η μπάλα βρήκε στο πόδι αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννινα κι άλλαξε πορεία) νίκησε τον Βελλίδη (1-0).

Για τον άσο του ΟΦΗ ήταν το δεύτερο εφετινό γκολ στη Super League. Ο ρυθμός του ματς έπεσε κάπως μετά το γκολ, με τους Ηπειρώτες να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 42΄ με τον Κριζμάν, αλλά ο Σωτηρίου με έξοδο αυτοθυσίας απεσόβησε το 1-1.

Παρότι «κυνηγούσε» το σκορ, ο ΠΑΣ ήταν υποτονικός και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν σημαντικές φάσεις στα καρέ του Σωτηρίου, ενώ από την πλευρά τους οι Κρήτες έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους με στόχο να «χτυπήσουν» στον αιφνιδιασμό και να «καθαρίσουν» το ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έβγαλαν τη μεγάλη φάση στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Βουό και μπορεί να μην έγινε το 2-0, αλλά πέτυχαν αυτό που ήθελαν και δικαιολογημένα ελπίζουν σε παραμονή, σε αντίθεση με τους Ηπειρώτες που έμπλεξαν ακόμη περισσότερο…

Κίτρινες: Μεγιάδο, Βαζ, Μπράουν – Σεργκελασβίλι, Πάντελιτς, Νικολιάς, Αθανασιάδης, Κρίζμαν

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Νάστος, Γιακουμάκης (85΄ Βουό), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (89΄ Σασί), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (83΄ Κουτσιανικούλης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (54΄ Παμλίδης), Πάντελιτς, Αθανασιάδης (75΄ Μάνος), Σεργκελασβίλι, Κρίζμαν, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (79΄ Αποστολόπουλος), Μιχαήλ, Νικολιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης