Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Ξάνθη και ο ΟΦΗ στα Πηγάδια.

Οι Ακρίτες ισοφάρισαν δύο φορές τους Ηρακλειώτες κι έτσι το ματς δεν ανέδειξε νικητή, με το 2-2 να είναι το τελικό του σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία ανάμεσα στους Φοσέ και Φιγκειρέδο, καθώς σκόραραν τα τέρματα των ομάδων τους.

Το παιχνίδι είχε συγκινήσεις κυρίως από τις φάσεις των γκολ που πολλές από αυτές ελέγχθηκαν και «σφραγίστηκαν» από τη χρήση του VAR.

Στο πρώτο 20λεπτο η αναμέτρηση δεν είχε κάτι το αξιόλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 22’ οι Ηρακλειώτες κέρδισαν πέναλτι όταν ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε τον Φιγκεϊρέδο στην περιοχή σε εκτέλεση κόρνερ.

Η φάση διέλαθε της προσοχής του Παπαδόπουλου, ωστόσο ο VAR του ανέφερε τι συνέβη και τον κάλεσε να τη δει στο βίντεο.

Εν τέλει το πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων καταλογίστηκε και την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέιρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βλέποντας όμως το γκολ του να μη μετράει.

Ο λόγος ήταν η διπλή επαφή του με την μπάλα, η οποία ελέγχθηκε στο VAR και στέρησε αυτό το τέρμα στους Κρητικούς.

Ο ΟΦΗ έδειχνε καλύτερος και είχε εδαφική υπεροχή και τελικές μια των οποίων έφερε δεύτερο πέναλτι και γκολ για την κρητική ομάδα.

Στο 36′ ο Σόσα ανέτρεψε τον Βαζ μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο ρέφερι, Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι με το οποίο ο Φιγκεϊρέδο πέτυχε το 0-1 στο 37′.

Η Ξάνθη μπήκε με δύο αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο για το β’ ημίχρονο, ωστόσο συνέχισε να δυσκολεύεται να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου (ένα σουτ του Κοβάτσεβιτς κι ένα του Ντε Αμορίμ δεν βρήκαν στόχο).

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας και διεκδικούσαν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο υστερούσαν στην τελική προσπάθεια.

Ο ΟΦΗ έχοντας οπισθοχωρήσει αισθητά για να κρατήσει το υπέρ του σκορ όσο περνούσε η ώρα δεχόταν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τους Ακρίτες.

Πάντως οι Κρητικοί είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 82′, όταν ο Φιγκεϊρέδο μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και πλάσαρε από πλάγια θέση όμως το σουτ του δεν βρήκε εστία.

Η ομάδα του Παράσχου δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 84′ ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Φοσέ, με το οποίο έγινε το 1-1.

Πριν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί για αυτό το τέρμα ο ΟΦΗ ανέκτησε το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος ανάγκασε τον Αμπάντ να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι Ακρίτες πάντως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσα.

Ο Εντουάρντο εκτέλεσε φάουλ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Φοσέ, με τον Γάλλος να πλασάρει τον Σωτηρίου, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

Κίτρινες: Αμπάντ, Κασάδο, Εντουάρντο, Κάστρο, Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Νέϊρα, Σωτηρίου, Μαρινάκης,

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Τερκί (46′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο, Κάστρο.

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (86′ Νάστος) , Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (62′ Μπράουν), Φιγκεϊρέδο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης