Ο Πανιώνιος νίκησε στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό με 2-1, για την 28η αγωνιστική της Super League, και «καταδίκασε» τους γηπεδούχους σε υποβιβασμό. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με τον Μαρκόφσκι, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Τσιλούλη (43′) και Κόρμπου (57′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος να πιέσει την άμυνα του Πανιωνίου και κατάφερε πολύ γρήγορα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 9ο λεπτό, ο Στανόγεβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρκόφσκι με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Μαλέρμπ και άνοιξε το σκορ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ, ενώ ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και κατ’ επέκταση να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά έως το 28′ όταν ο Μπουμάλ έκανε την κάθετη πάσα στον Κόρμπο, ο οποίος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Τσιλούλης με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής, την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς, κάνοντας το 1-1. Μάλιστα στο 43ο λεπτό η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Μπάγιτς ανέτρεψε τον Τσιλούλη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπουμάλ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, που κράτησε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα του Λεβαδειακού. Μάλιστα στο 51′ βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν ο Κόρμπος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων επιβραβεύτηκε στο 57ο λεπτό, όταν μετά από σύγχυση στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Κόρμπος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-2.

Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει και στο 58′ έφθασε εκ νέου κοντά στο γκολ, με τον Τσιλούλη να κλέβει τη μπάλα και να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Μπάγιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Λεβαδειακός, σε κακή ψυχολογία, προσπαθούσε ν’ αντιδράσει, αλλά οι ενέργειες του ήταν σπασμωδικές και αποτελούσαν εύκολη «λεία» για την άμυνα του Πανιωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2 (Novasports 4)

Γκολ: 9′ Μαρκόφσκι (Λεβαδειακός), 28′ Τσιλούλης (Πανιώνιος), 57′ Κόρμπος (Πανιώνιος)

45′ έχασε πέναλτι ο Μπουμάλ

Κίτρινες κάρτες: Νίκας, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος

Κόκκινες κάρτες:

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Νίκας, Ανγκουά, Μαρκόφσκι, Καραχάλιος (55′ Ζησόπουλος), Στανόγεβιτς (74′ Χατζηλάμπρος), Τσαμπούρης (78′ Ρεκβιασβίλι), Σαβαντόγκο, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Αντιλέχου.  

Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (82′ Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Σίντι Αλί (46′ Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μπουμάλ (90′ Άρτσε).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης