Πρόκριση με πανηγυρικό τρόπο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε 6-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ. Δύο γκολ σημείωσε για την Ένωση ο νεοαποκτηθείς Αραούχο στην πρώτη του συμμετοχή (28′, 61′), ενώ γκολ σημείωσαν και οι Μπακασέτας (21′), Βάργκας (68′), Κολοβέτσιος (79′) και Γαλανόπουλος (84′).

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 18’ για να ανοίξει το σκορ. Από το κόρνερ με τον Βάργκας η μπάλα έφτασε στον Ντίντακ, όμως ο Γιόχανσον με πλασέ είδε τον Μάγκα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε τον… χορό των γκολ για την Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Αραούχο ανέλαβε δράση. Στο 28’ από φάουλ του Βάργκας με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ στο 61’ από νέα σέντρα του Βαργκας σκόραρε με κεφαλιά το 3-0.

Στο 68’, μετά από πάσα του Γιόχανσον ο Βάργκας πέτυχε το 4-0, ενώ το πέμπτο γκολ σημείωσε στο 79’ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Γαλανόπουλος στο 84’ προσπαθώντας αρχικά με τακουνάκι, αλλά τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δεύτερη προσπάθεια.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0 (COSMOTE SPORT 3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 21′ Μπακασέτας, 28′, 61′ Αραούχο, 68′ Βάργκας, 79′ Κολοβέτσιος, 84′ Γαλανόπουλος

Κίτρινες κάρτες:
Ντίντακ – Γιουσούφ, Κουλιμπαλί, Τριποτσέρης, Νιάσε

Κόκκινες κάρτες:


AEK (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (69′ Γαλανόπουλος), Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (60′ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο (80′ Γιαννούτσος).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος):
Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (68′ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (55′ Νιάσε), Ζεζίνιο, Λάτσι (60′ Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης