Η ΑΕΛ είναι ο επόμενος «σταθμός» στην ποδοσφαιρική καριέρα του Τιμ Σπαρβ, καθώς η θεσσαλική ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Φινλανδού αμυντικού μέσου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Σπαρβ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με το οποίο μετράει 74 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στη Σαουθάμπτον, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των «αγίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως φόρεσε τις φανέλες των Χάλμσταντ, Βάασα, Γκρόνινγκεν και Γκρόιτερ Φιρτ, ενώ την τελευταία εξαετία έπαιξε στη Μίντιλαντ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για τον παίκτη έχει ως εξής:

«Η ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 2 χρόνια του εν ενεργεία αρχηγού της Εθνικής Φινλανδίας και μέχρι πριν ένα μήνα, όταν έληξε το συμβόλαιό του, αρχηγού της κορυφαίας την τελευταία πενταετία δανικής ομάδος Μίντιλαντ, με την οποία και κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Δανίας και μια το Κύπελλο της χώρας, Τιμ Σπαρβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξιοσημείωτο στην ξεχωριστή καριέρα του νέου αποκτήματός μας είναι ότι έχει 74 συνεχείς, χωρίς ούτε μία διακοπή, παρουσίες στην ιδιαίτερα δυνατή τα τελευταία χρόνια Εθνική ομάδα της Φινλανδίας και έχει οριστεί και είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας από το 2015 και μάλιστα σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Εθνική Ελλάδος.

Στο σύνολο σε όλες τις εθνικές ομάδες της Φινλανδίας από ηλικίας 16 ετών έχει συνολικά 140 συμμετοχές σχεδόν πάντοτε ως αρχηγός.

Σε συλλογικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι με την Μίντιλαντ σε 6 χρόνια είχε (από το 2014 έως το 2020) 143 συμμετοχές, δεν έπαιζε δηλαδή μόνο όταν ήταν τραυματίας, και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA είχε 6 συμμετοχές στο Champions League και 30 συμμετοχές στο Europa League.

Η μεταγραφή του στην ΑΕΛ σήμερα αποτελεί την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ τόσο της Φινλανδίας όσο και της Δανίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης