Aποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας έκανε την Πέμπτη η ΑΕΛ, καθώς πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή στους Ζωσιμάδες.

Οι «βυσσινί» αν και βρέθηκαν να χανουν από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατέθεσαν τα όπλα και με δύο γκολ του Μασούρα επιβλήθηκαν με 2-1 των γηπεδούχων αποκτώντας μεγάλο πλεονεκτημα για την κατάκτηση του εισιτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον «Άγιαξ» της Ηπείρου είχε βάλει μπροστά στο σκορ μόλις στο 13′ ο Κόντε, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Πετράκη.

Το παιχνίδι είχε με το… καλημέρα εξαιρετικό ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειξαν έτοιμες να απειλήσουν και να κυνηγήσουν το γκολ. Στο 7′ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 12′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν και να χάσουν μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Ο Ρέτζας έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Κόντε και στη συνέχεια ο Μπόζοβιτς έδιωξε το νέο σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του ΠΑΣ. Ενα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καρανίκας έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Κόντε με σκαστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 28′ η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και με πλασέ έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με το καλημέρα της επανάληψης οι “βυσσινί” πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Στο 53′ ο Αγκάνοβιτς έκανε το σουτ, ο Περιστερίδης βρήκε λίγο την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, αλλά το ριμπάουντ πήρε ο Μασούρας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια παρά την πίεση του ΠΑΣ δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πήρε μια μεγάλη νίκη.

Kίτρινες: Τζημόπουλος, Καρανίκας, Μπέριος – Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Γουάλας

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70′ Βιδάλ), Γιάκος, Καρανίκας, Μανθάτης (74′ Μπέτρας), Χαλκιαδάκης, Κόντε.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):
Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74′ Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (72′ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (88′ Περόνε).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης