Ο Παναθηναϊκός, αν και αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες, κατάφερε να νικήσει τη Δευτέρα με 2-1 τη Λάρισα στη Λεωφόρο στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, παίρνοντας μία σημαντική νίκη ψυχολογίας.

Οι «πράσινοι», παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα και το γεγονός ότι ισοφαρίστηκαν στο 79′ από τον Περόνε, δεν κατέθεσαν τα… όπλα και πήραν το «τρίποντο», χάρη σε τέρμα του Χίλιεμαρκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «τριφύλλι», που είχε προηγηθεί στο 50′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιγιαφάνες, έμεινε με εννέα παίκτες μετά την αποβολή του Σιλά στο 77′ και την απευθείας κόκκινη, που είδε ο Άλτμαν λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Δίκαια διαμαρτύρεται η ΑΕΛ για κανονικότατο γκολ του Περόνε που ακυρώθηκε στο 90 ως οφσάιντ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είχε καλό ρυθμό και σωστή επιθετική τακτική ο Παναθηναϊκός των πρώτων 30 λεπτών. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να συνδυαστούν στον αγωνιστικό χώρο, μερικές φορές έχαναν και τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα πέρα από την εδαφική υπεροχή που είχαν να μην απειλούν την εστία του Μπόζοβιτς.

Η εικόνα των «πρασίνων» βελτιώθηκε στο 10λεπτο (30΄-40΄), διάστημα στο οποίο έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αρχικά με τον Κουλιμπαλί να μην μπορεί να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι (33΄) και στο 35΄ ο Ζίζιτς με σωτήριο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Χίλιεμαρκ να σκοράρει.

Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν σωστά στημένη στην άμυνα, προσπάθησε με κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνη προς την εστία του Βλαχοδήμου.

Αυτό που αναζήτησε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, το πέτυχε με το… καλημέρα στο δεύτερο.

Μια ανόητη ενέργεια του Ρέντζα στην περιοχή πάνω στον Μολίνς (κράτημα) ανάγκασε τον Κουτσιαύτη να υποδείξει το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιγιαφάνιες στο 50΄.

Η ΑΕΛ που δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στην επίθεση, «άγγιξε» την ισοφάρισε στο 57΄ με το σουτ του Λεοζίνιο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο Μπόζοβιτς σταμάτησε με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις τα σουτ των Λουντ και Χίλιεμαρκ στο 61΄ και 70΄.

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες στο 78΄ μετά την αποβολή του Σιλά, η ΑΕΛ έφτασε στο 1-1 με την κεφαλιά του Περόνε (79΄) και ένα λεπτό μετά η ομάδα του Φυντάνη έχασε τεράστια ευκαιρία για το προβάδισμα με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το πλασέ του Μασούρα.

Η ομάδα του Φιντάνη στο 90′ πέτυχε ένα κανονικό γκολ με τον Περόνε το οποίο κακώς δεν μέτρησε και ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από λάθος υπόδειξη οφσάιντ του πρώτου βοηθού κ. Καραβασίλη από την Καβάλα.

Για να φτάσουμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χίλιεμαρκ από αρκετά πλάγια επιχείρησε μια σέντρα σουτ, η μπάλα δεν βρήκε πουθενά και κατέληξε στα δίχτυα του Μπόζοβιτς, γράφοντας το τελικό 2-1.

Κίτρινες
: Σιλά, Κουρμπέλης, Βλαχοδήμος, Χουλτ – Ζίζιτς, Λεοζίνιο, Ρέντζας, Φατιόν, Ντέλετιτς

Κόκκινες: 78΄ Σιλά (δεύτερη κίτρινη), 84΄ Αλτμαν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης)
: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82΄ Άλτμαν), Λουντ (90΄+1 Ρέις), Μολίνς (87΄ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης)
: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο, Αγκάνοβιτς (69΄ Περόνε), Ντέλετιτς (88΄ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (90΄+2 Γιαννίτσανης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης