Ακόμα δύο βαθμούς πέταξε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, καθώς έμεινε μακριά από τις νίκες για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα μεσοβδόμαδα γνωρίσει και τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο.
Οι «πράσινοι», αν και προηγήθηκαν με το… καλημέρα, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μακέντα στο 3′, παίζοντας μάλιστα με παίκτη παραπάνω από το 38ο δευτερόλεπτο, μετά την αποβολή του Γκοΐκοβιτς, εν τέλει αρκέστηκαν στην ισοπαλία (1-1) στον αγώνα τους με τους ψυχωμένους «βυσσινί», που κατέκτησαν έναν ανέλπιστο βαθμό, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς.
Το γκολ με το οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει η ομάδα του Φέστα το πέτυχε στο 54ο λεπτό ο Ντέλετιτς.
Σημαντικό ρόλο πάντως στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο 87′ δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Μακέντα, οταν ο Ζίζιτς τον κράτησε από τη φανέλα, προκειμένου ο Ιταλός να μην προλάβει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας.

Το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στους «πράσινους» στο 87ο λεπτό:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:
Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Τζανλούκα Φέστα πήγε… περίπατο, μόλις 38 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου.
Στο σημείο εκείνο ο Γκόικοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα, μόλις στο 3ο λεπτό. Μια εξέλιξη απογοητευτική για τους «βυσσινί», που με το «καλημέρα» βρέθηκαν να πίσω στο σκορ, όντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ για δικλείδα ασφαλείας, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες (13΄ Ινσούα, 23΄ Κουλιμπαλί) στις οποίες δεν βρήκαν στόχο, αλλά ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του χρόνου μετά το 1-0.

Η χαλαρότητα που επέδειξαν, όμως, τους κόστισε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 54΄ ο Μαυρομάτης έκανε λάθος στη γραμμή του πλάγιου, ο Ντέλετιτς «έκλεψε» την μπάλα και με ωραία ατομική προσπάθεια ισοφάρισε, εκθέτοντας τους αμυντικούς του Δώνη, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έπαιζε εντελώς μόνος μπροστά.

Η εξέλιξη και η ισοφάριση των Θεσσαλών, σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, επηρέασε τους παίκτες του Δώνη και παρά τις παρεμβάσεις που επιχείρησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν στη συνέχεια να απειλήσουν την εστία του Κρίστινσον, ως το 87ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο εκείνο και σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μακέντα δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας επειδή ο Ζίζιτς τον τράβηξε από τη φανέλα.

Πάντως ο διαιτητής Παπαδόπουλος αντί να δώσει το οφθαλμοφανές πέναλτι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με την απόφασή του να σηκώνει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των «πράσινων», που εν τέλει αρκέστηκαν στην ισοπαλία.
Το εύστοχο πέναλτι του Μακέντα:


Το γκολ του Ντέλετιτς (1-1):

Οι επίμαχες φάσεις του ματς:

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1

Γκολ: 3′ πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός), 54′ Ντέλετιτς (ΑΕΛ)

Κίτρινες: Τζανδάρης, Μαυρομάτης – Γιακιμόβσκι, Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Καρανίκας, Κρίστινσον

Κόκκινες: 1′ Γκοϊκοβιτς (ΑΕΛ)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63΄ Μουνιέ), Μπουζούκης (46΄ Άλτμαν), Εμμανουηλίδης (75΄ Χατζηθεοδωριδης), Μακέντα.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (7΄ Γκόλιας), Ντέλετιτς (77΄ Μόρας), Σικάβκα (59΄ Ακόστα), Νούνιτς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης