Ο Αλέξης Κούγιας με ανοιχτή πρόσκληση κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΛ εμφανώς απογοητευμένος, που αποδοκιμάστηκε από οπαδούς όπως και οι παίκτες έξω από τα αποδυτήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό που είδα σήμερα σαν ποδόσφαιρο από τότε που είχα την ευθύνη μιας ομάδας συνολικά εδώ και πολλά χρόνια ήταν ότι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου. Ποτέ δεν είδα ομάδα να παίζει έτσι. Ο πρώτος όμως που αποφασίζει σε μία ομάδα είναι ο ιδιοκτήτης. Οι επιλογές προπονητών ή συνεργατών είναι αυτές που βαραίνουν τον ιδιοκτήτη μιας ομάδας. Και αυτό το γνωρίζω από τότε που ασχολούμαι εδώ και 50 χρόνια με το ποδόσφαιρο. Και η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική μου γι αυτό που είδατε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ επέλεξα τους προπονητές. Εγώ πήρα αυτούς τους παίκτες. Δεν υπάρχει άλλος υπεύθυνος παρά μόνο εγώ. Αυτή είναι η μοίρα όμως του ιδιοκτήτη που παίρνει τις αποφάσεις. Μόνο αυτός που δεν αποφασίζει δεν κάνει λάθη.

Επειδή όμως έχω ένα ιδιαίτερο σύστημα αξιών κι επειδή στο επάγγελμα μου έχω ξεχωριστή θέση ως νομικός έχω μάθει να απαιτώ στη ζωή μου ανάλογη αντιμετώπιση. Είτε η ΑΕΛ μείνει είτε η ΑΕΛ υποβιβαστεί, όσο εγώ θα είμαι ιδιοκτήτης δεν θα αλλάξει προπονητή. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω προπονητή. Κι επειδή στην κρίσιμη φαίνονται και οι μεγαλύτερες σας αποκαλύπτω ότι ο Τσιώλης δεν φεύγει. Έχει γεμίσει το κινητό μου με αυτοπροτάσεις προπονητές όμως πιστεύω ότι έχουμε καλούς προπονητές. Εμπιστεύομαι τον Σάκη Τσιώλη.

Και θέλω να τονίσω το εξής. Ανεξαρτήτως το τι θα γίνει το καλοκαίρι θα αλλάξει ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Από αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορούν να σκέφτονται πως μια ομάδα που δεν χρωστάει, που έχει 40 παίκτες ρόστερ, που έχει δικό της προπονητικό κέντρο μπορεί να την αγοράσει. Να την αγοράσει από έναν άνθρωπο που πήρε την ομάδα με ένα συμβόλαιο παίκτη, χωρίς αδειοδότηση το καλοκαίρι, χωρίς πλάνο να έχει πετύχει την άνοδο με αξιόλογους παίκτες και να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Θα την αγοράσει από έναν άνθρωπο που έχει προσωπική αξιοπρέπεια και δεν ανέχεται να μειώνεται από κανέναν. Που δεν έχει σκοπό να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Που όλη του την περιουσία έχει πάει στο ποδόσφαιρο όλο αυτά τα χρόνια λόγω της προσωπικής του κουλτούρας και θέλει να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους και τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό ήταν και το όνειρο της ζωής μου και αυτό προσπάθησα να κάνω εδώ στη Λάρισα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω ακυρώσει όλη μου την προσωπική ζωή, έγινα ισοϋψής με τον υπόκοσμο λόγω του ποδοσφαίρου, Νιώθω πολύ άσχημα που βρίσκω ανθρώπους στην καθημερινότητα μου που αν είχαν κλείσει ραντεβού στο γραφείο μου θα τους έβλεπα μετά από μήνες.

Ξέρω όμως ότι δεν μπόρεσα να πετύχω αυτά που ονειρεύονται οι οπαδοί μας. Ο κόσμος θέλει μια ομάδα που πρέπει να βγαίνει στην Ευρώπη, να παίξει ποδόσφαιρο, να κατακτήσει τίτλους. Ελπίζω η νέα ιδιοκτησία το καλοκαίρι που θα ‘ρθει για να αγοράσει την ομάδα να κάνει υπερήφανους τους οπαδούς μας.

Εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα επαναλάβει τα λάθη της οικογένειας Καντώνια που πήραν πρωτάθλημα και ο κόσμος τους έβριζε. Ή του Πηλαδάκη που διέθεσε όλη του την περιουσία για να κατακτήσει το Κύπελλο και να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη για να φτάσει στο τέλος να ακούει ύβρεις. Αυτοί έφτασαν να βρίζονται από τους φιλάθλους και εγώ κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπω σε κανέναν. Από καμία ομάδα όταν έφυγα δεν άκουσα ύβρεις. Δείτε τον ΠΑΣ, που όταν τον ανέλαβε έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες και έφτασε εκεί που έφτασε.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως είναι απόλυτη η απόφαση και όποιος θέλει να πάρει τις μετοχές μου να χτυπήσει την πόρτα το καλοκαίρι. Όμως μέχρι τότε, εμείς που είμαστε το περιβάλλον της ΑΕΛ θέλω να είμαστε μία γροθιά. Αρχής γενομένης από το ματς με την Κέρκυρα. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τις ομάδες που ανταγωνιζόμαστε ούτε με την υποδομή μας , ούτε την οργάνωση, ούτε με το επίπεδο μας, ούτε με την ιστορία μας. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί εύκολα και να τερματίσει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Εγώ θέλω να φύγω χειροκροτούμενος.

Από αύριο το πρωί κλείνει το ραδιόφωνο μας που προκάλεσε μόνο κακό στην ομάδα. Κάνω ένα σάλπισμα νίκης για να στηρίξουν όλοι την ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο με την Κέρκυρα που με ένα δελτίο, με χρέη από προηγούμενες ιδιοκτησίες, χωρίς αδειοδότηση, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έκανε ένα καλό ρόστερ και παίζει εκεί που αρμόζει στην ιστορία της.

Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα των οπαδών μας και μπορεί να ενώσει είναι ευπρόσδεκτος για να αγοράσει τις μετοχές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα και να δώσω την ομάδα ούτε σε Ισπανούς, ούτε σε νταραβερτζήδες, ούτε σε Κινέζους. Με ενδιαφέρει το μέλλον και η εξασφάλιση του μέλλοντος τίποτα άλλο.

Τέλος θέλω μα τονίσω ότι όλοι σας θα δείτε από εδώ και πέρα ποια είναι η ΑΕΛ. Αυτή η εικόνα αυτής της ομάδας να μην νομίζει κανείς μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και όλων μας. Η ομάδα μας όσο θα είμαι εγώ επικεφαλής θα είναι πολεμικό έργο στο γήπεδο. Θα δουν το πραγματικό μας πρόσωπο το Σάββατο στην ΑΕΛ. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μου αρέσει η νοοτροπία αλλά σήμερα εμείς τους κάναμε να φαίνονται έτσι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης