Υπό τις οδηγίες του Κώστα Φραντζέσκου θα αγωνιστεί στη Super League 2 η ΑΕΛ, καθώς τη Δευτέρα οι «βυσσινί» ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Έλληνα τεχνικό.

Ο παλαίμαχος άσος υπήρξε για χρόνια προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ εργάστηκε και στον Απόλλωνα Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έγινε γνωστό ότι στην ομάδα του Κάμπου επιστρέφει ο Ευριπίδης Γιάκος, ενώ ο Βαγγέλης Μόρας απάντησε αρνητικά, καθώς θα ασχοληθεί με την προπονητική.

Η ανακοίνωση:

«1. Νέος προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ, σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνισθεί την σεζόν 2021-2022 θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά και πρώην προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, επί σειρά ετών, μαζί με τον Γιώργο Σίμο, αλλά και προπονητής τους τελευταίους τρείς μήνες, του Απόλλωνα Λάρισας, ο Κώστας Φραντζέσκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλέγει από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια ως προπονητής για δύο λόγους:

α) Ο πρώτος λόγος είναι ότι με ακάματη εργασία δημιούργησε όλο αυτό τον κορμό των νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που απετέλεσε την βάση του Παναθηναϊκού τα δύσκολα χρόνια και που ακόμη και σήμερα αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H ΑΕΛ έχει στις τάξεις της από την προηγούμενη περίοδο τους Σουλούκο, Γρηγορόπουλο, Μαϊδανό, Γκοτζαμανίδη, Αγγελούλη, Χαλάτση, Ηλιάδη, Κουτσιανούλη, Δάκτυλα, Μιλτιάδη, Ζαχαράκη, Ζησούλης, Στοΐνοβιτς, Γλυνό και Πινακά, αλλά θα αποκτηθούν και άλλοι Έλληνες παίκτες αυτών των ηλικιών και ο Κώστας Φραντζέσκος θεωρείται ιδανικός προπονητής για να τους εξελίξει.

β) Ο δεύτερος λόγος είναι το ήθος του Κώστα Φραντζέσκου, που αν και ήταν, χωρίς να το γνωρίζει εξ’ αρχής, προπονητής στην πιο βρώμικη ποδοσφαιρική ομάδα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε δύο παιχνίδια με την Δόξα Δράμας στην Δράμα και με την Παναχαϊκή στην Πάτρα ανέδειξε με το πλέον καθαρό τρόπο όλη την βρωμιά της ιδιοκτησίας και της διοικήσεως αυτής της ομάδας “σφραγίδα”, με αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμη και επιθέσεις από τις οποίες κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα.

Βοηθός του Κώστα Φραντζέσκου θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, καταξιωμένος προπονητής Μιχάλης Ζιώγας.

Γυμναστής θα είναι ο Κώστας Μαντζιώκας και προπονητής τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Τσότσας.

Προπονητής της ομάδας Κ19 θα είναι ο Ευαγγέλου Απόστολος.

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ διαψεύσει κατηγορηματικά την επιστροφή στις τάξεις της πρώην ποδοσφαιριστών της που αγωνίσθηκαν στον Απόλλωνα Λάρισας, εκτός του Ευριπίδη Γιάκου, ο οποίος είναι επιλογή του Κώστα Φραντζέσκου και ο οποίος ήδη προπονείται με την ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμούσε την επιστροφή του Βαγγέλη Μόρα για να σταματήσει ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ την πολύχρονη διεθνή καριέρα του, αλλά ο ίδιος δήλωσε στον κ. Κούγια ότι έχει αποφασίσει να σταματήσει άμεσα το ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει σπουδές προπονητικής στην Ιταλία.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ προχωρά πυρετωδώς τον μεταγραφικό της σχεδιασμό και μέχρι τέλος Μαίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφές των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχουν εντοπιστεί, ώστε να είναι όλοι παρόντες στην έναρξη της προετοιμασίας στις αρχές Ιουλίου.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει και πάλι στο Καρπενήσι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης