Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Λάρισας στο «AEL FC Arena» σε παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μάριν (54’), Ανσαριφάρντ (68’) και Τζούρτζεβιτς (89’).

Οι Πειραιώτες σημείωσαν την 11η εφετινή νίκη τους, ενώ η ΑΕΛ υπέστη την 6η ήττα της και βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο με υπηρεσιακούς προπονητές. Ο Ολυμπιακός με τους Βασίλη Βούζα και Χρήστο Κόντη, καθώς ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν στο γήπεδο αλλά αναλαμβάνει επίσημα από τη Δευτέρα την τεχνική ηγεσία, ενώ η Λάρισα με τον Ανδρέα Λαυδαριά, αφού ο Ηλίας Φυντάνης είναι τιμωρημένος και παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Μπόζοβιτς, ενώ η Λάρισα λίγο έλειψε να σκοράρει στο 25΄ όταν από κάθετη πάσα του Ναζλίδη ο Μασούρας δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Μάλιστα, ο Προτό χρειάστηκε διπλή επέμβαση για να απομακρύνει σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο επόμενο λεπτό, ο Ρομαό, ο Ελαμπντελαουί και ο Ανσαριφάρντ συνδυάστηκαν, αλλά ο Ζίζιτς κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικός και κατάφερε να σκοράρει. Στο 54΄ ο Ταχτσίδης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ έξω από την περιοχή και με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μάριν ο οποίος πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Λάρισας κι έκανε το 1-0.

Στο 65΄ ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για να σκοράρει με τον Ανσαριφάρντ. Από κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Ιρανός βρέθηκε μόνος του, όμως ο Μπόζοβιτς με τα πόδια έδιωξε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (68΄), ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να νικήσει τον Μπόζοβιτς, όταν και πάλι από μπαλιά του Φορτούνη, απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς και πλάσαρε σωστά.

Ο Τζούρτζεβιτς ήταν αυτός που διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 3-0 για την ομάδα του και πάλι από μεταβίβαση του Φορτούνη. Στις καθυστερήσεις ο Προτό έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε προβολή του Ναζλίδη και διατήρησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στο τέλος του αγώνα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών και τιμωρήθηκαν με κάρτες οι Προτό και Ζίζιτς.



Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3 (Novasports 1)

Γκολ: 54′ Μάριν, 68′ Ανσαριφάρντ, 89′ Τζούρτζεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς – Πάρντο, Μάριν, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς, Προτό

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΛ:
Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81′ Λεοζίνιο), Μασούρας (66′ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κριζμάν.

Ολυμπιακός:
Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61′ Σεμπά), Φορτούνης (90′ Ζιλέ), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης