Ο διεθνής Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Εγκμουντούρ Κρίστινσον, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Super League, μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις δυνατότητες της θεσσαλικής ομάδας, η οποία μπορεί να κατακτήσει, όπως δήλωσε σχετικά, το κύπελλο. Αναλυτικά:

-Γνωρίζεις την ιστορία της ΑΕΛ;

«Είχα ακούσει για τις επιτυχίες της ομάδας σε ελληνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φρόντισα ωστόσο να μάθω λεπτομέρειες από τη στιγμή που εντάχθηκα στο δυναμικό της. Γνωρίζω πλέον αρκετά για την ιστορία της ΑΕΛ και οφείλω να ομολογήσω ότι πολλά απ’ αυτά μ’ έχουν εντυπωσιάσει».

-Πως σου φαίνεται το πρωτάθλημα και η ομάδα; Θα ήθελες να μείνεις για χρόνια στη Λάρισα;

«Θέλω να μείνω αρκετά χρόνια στη Λάρισα, γιατί είναι μία διαφορετική εμπειρία. Όμως στη ζωή οι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιθυμίες μας είναι πολλοί και αστάθμητοι. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παραμονή μου εδώ και θα ήθελα πάρα πολύ να συμβάλλω κι εγώ αγωνιστικά σε νέες διακρίσεις της ομάδας. Όπως σας είπα όμως, υπάρχουν πολλοί εξωγενείς κυρίως παράγοντες που τις περισσότερες φορές εμφανίζονται ξαφνικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βλέπω ξεχωριστά την κάθε σεζόν και αποφασίζω μετά το τέλος της.

Όσον αφορά στον πιθανό ερχομό κάποιου διεθνή συμπαίκτη μου, θα του έλεγα για την ΑΕΛ τα καλύτερα. Εκτός βέβαια των άλλων, ότι πρόκειται για μία ιστορική ομάδα με κατακτήσεις τριών τροπαίων, με πολύ όμορφο γήπεδο, εξαιρετικές προπονητικές εγκαταστάσεις και με έναν πολύ εκδηλωτικό φίλαθλο κόσμο. Πιστεύω ότι θα τον έπειθα, εκτός από την Εθνική Ισλανδίας, να γίνουμε συμπαίκτες και στην ΑΕΛ».

-Πιστεύεις πως θα μπορούσες να κατακτήσεις έναν τίτλο με την ΑΕΛ στο μέλλον;

«Είναι δύσκολο να το πω από τώρα αυτό. Βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου και προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Ωστόσο η ιστορία και η αξία της ομάδας, αποτελούν εχέγγυα για μία πιθανή μεγάλη επιτυχία».

-Με ποια θέση θα είσαι ευχαριστημένος τη φετινή σεζόν; Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης;

«Η ομάδα από το καλοκαίρι έχει θέσει ως στόχο την Ευρώπη κι εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον πετύχουμε. Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα στοχεύσουμε στην πιο υψηλή θέση που μπορούμε να τερματίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πιστεύεις ότι η ΑΕΛ μπορεί να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδας αυτή τη σεζόν;
«Ασφαλώς και το πιστεύω. Ήδη από πέρυσι έδειξε ότι δικαιούταν να παίξει στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Φέτος που οι στόχοι μας είναι υψηλότεροι και η ομάδα πιο ανταγωνιστική, γιατί να μην το πετύχουμε; Άλλωστε υπάρχουν η προϊστορία και η θρυλική παράδοση της ΑΕΛ στο κύπελλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης