Με επιβλητικό τρόπο «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, η ΑΕΛ. Κέρδισε με 4-0, έχοντας την υπεροχή, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη (19/12), αναβλήθηκε, όμως, για 24 ώρες αργότερα, λόγω προβλήματος που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 31΄ με αυτογκόλ από τον Κύρκο, καθώς ο τελευταίος, προσπαθώντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του, με τάκλιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45΄ ο Λεοζίνιο (που είχε δοκάρι στο 22΄) με διπλή προσπάθεια, έκανε το 0-2 για τη Λάρισα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 62΄ ο Κούνιτς ανατράπηκε από τον Πολίτη, καταλογίστηκε πέναλτι, ο επιθετικός της Λάρισας, ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, από τα 11 βήματα, έστειλε την μπάλα άουτ. Το 0-3 για τη Λάρισα έγινε, εν τέλει, στο 69΄ από τον Ζίζιτς και στο 71΄ ο Νούσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ «σημάδεψε» δύο ακόμη φορές το δοκάρι, στο 51΄ με τον Καρανίκα και στο 57΄ (για δεύτερη φορά) με τον Λεοζίνιο.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):
Πολίτης, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Κύρκου, Κυβελίδης, Δαμουλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς (74΄ Μπάμπης), Μπάλας (83΄ Χαλάτσης), Χοτζάλι, Νούνιτς, Πίτι, Λεοζίνιο, Σαϊτι (22΄ Νούσιος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης