Επιβλητική πρόκριση για την ΑΕΛ στην Καλαμαριά

Επιβλητική πρόκριση για την ΑΕΛ στην Καλαμαριά
Με επιβλητικό τρόπο «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, η ΑΕΛ. Κέρδισε με 4-0, έχοντας την υπεροχή, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη (19/12), αναβλήθηκε, όμως, για 24 ώρες αργότερα, λόγω προβλήματος που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 31΄ με αυτογκόλ από τον Κύρκο, καθώς ο τελευταίος, προσπαθώντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του, με τάκλιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45΄ ο Λεοζίνιο (που είχε δοκάρι στο 22΄) με διπλή προσπάθεια, έκανε το 0-2 για τη Λάρισα.

Στο 62΄ ο Κούνιτς ανατράπηκε από τον Πολίτη, καταλογίστηκε πέναλτι, ο επιθετικός της Λάρισας, ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, από τα 11 βήματα, έστειλε την μπάλα άουτ. Το 0-3 για τη Λάρισα έγινε, εν τέλει, στο 69΄ από τον Ζίζιτς και στο 71΄ ο Νούσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ «σημάδεψε» δύο ακόμη φορές το δοκάρι, στο 51΄ με τον Καρανίκα και στο 57΄ (για δεύτερη φορά) με τον Λεοζίνιο.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):
Πολίτης, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Κύρκου, Κυβελίδης, Δαμουλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς (74΄ Μπάμπης), Μπάλας (83΄ Χαλάτσης), Χοτζάλι, Νούνιτς, Πίτι, Λεοζίνιο, Σαϊτι (22΄ Νούσιος).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, 22:24