Με μία ισοπαλία, που έχει… γεύση ήττας, ξεκίνησε ο Ατρόμητος τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη φετινή Super League 1.

Οι «κυανόλευκοι» στον εντός έδρας αγώνα τους με την ΑΕΛ είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες, δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι, κι έτσι είδαν τους «βυσσινί» να φεύγουν από το Περιστέρι με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από μοιραίος (φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε) έγινε ήρωας για τους φιλοξενούμενους στο σημερινό παιχνίδι ο τερματοφύλακας τους, Κρίστινσον, ο οποίος στις καθυστερήσεις απέκρουσε το πέναλτι του Ούμπιδες, το οποίο καταλογίστηκε μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR.

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Ατρόμητο, καθώς στο 18′ άνοιξε το σκορ με τον Νάστο, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ από πολύ μακριά και είδε την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στα δίχτυα του Κρίστινσον, αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 26′ λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μόρα βρήκε στο δοκάρι του Μέγιερι.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να ψάχνουν το 1-1, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες, ωστόσο στο 44′ ο Ατρόμητος ήταν αυτός που… άγγιξε το 2-0, όταν ο Βέλλιος πλάσαρε, με την μπάλα όμως να χτυπάει στο δοκάρι του Κρίστινσον.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η πίεση της Λάρισας έφερε καρπούς, καθώς ο Μιλοσάβλιεβιτς,  πλάσαρε ωραία από τη μικρή περιοχή τον Μέγιερι και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ομάδα του Αναστασίου απείλησε με τον Μανούσο, ο οποίος στο 50′ βγήκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, που απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «βυσσινί» απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Καρανίκα να γυρίζει από δεξιά στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο σούταρε με τη μία και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 60’ο Ούμπιδες με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον, ο οποίος είχε αρκετά δουλειά στο τελευταίο ημίωρο του ματς, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν αυξήσει την πίεσή τους με στόχο να κάνουν το 2-1.

Στο 72’ η κεφαλιά του Βέλλιου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 90’ οι Περιστεριώτες κέρδισαν πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε με τη χρήση του VAR από τον διαιτητή, που είδε -σωστά- σπρώξιμο του Μανούσου στην περιοχή από τον Μπάλλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ούμπιδες, ο οποίος νικήθηκε από τον Κρίστινσον που έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το 1-1 για την ΑΕΛ.

Γκολ: 18′ Νάτσος (Ατρόμητος), 45+3′ Μιλοσάβλιεβιτς (AEΛ)

Κίτρινες: Καρανίκας (ΑΕΛ), Σετσέροβιτς (ΑΕΛ), Nταβιώτης (Ατρόμητος), Μπάλλας (ΑΕΛ), Ούμπιδες (Ατρόμητος)

Δοκάρια: 26′ Μόρας (ΑΕΛ), 44′ Βέλλιος (Ατρόμητος), 60′ Ούμπιδες (Ατρόμητος)

Ατρόμητος: Μέγιερι, (46′ λ.τ. Θεοδωράκης) Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Χαρίσης (71′ Ουγκράι), Μάντσον – Ρόσα (68′ Nταβιώτης), Ούμπιδες, Μανούσος – Βέλλιος

ΑΕΛ: Κρίστινσον – Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς – Καρανίκας, Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (82′ Φιλίποβιτς), Ζίβκοβιτς – Μπούστος (72′ Μπάλλας), Νούνιτς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης