Μία σημαντική νίκη που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε το Σάββατο η ΑΕΛ με το εμφατικό 4-2 απέναντι στον Πανιώνιο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής.
Η θεσσαλική ομάδα, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση της, νίκησε δίκαια την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία από το 38ο λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τσιλούλη.
Οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Νούνιτς (14′, 64′), Μιλοσάβλιεβιτς (53′) και Μπαργκάν (58′), ενώ ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18ο λεπτό με τον Μασούρα, με τον Ντουρμισάι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 10′ είχε δοκάρι, με τον Νούνιτς να κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κότνικ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε, όμως, το γκολ, με τον Μπαργκάν να βγάζει την σέντρα από αριστερά και τον Νούνιτς με «καρφωτή» κεφαλιά ν’ ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.
Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 18ο λεπτό ο Πανιώνιος ισοφάρισε: μετά το απίστευτο λάθος του Ζίζιτς, που δεν συνεννοήθηκε με τον Κρίστινσον, ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 38′ ήρθε η κόκκινη κάρτα στον Τσιλούλη, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χούμπτσεφ και δικαιολογημένα έμεινε με 10 παίκτες η ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Στο 49′ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από γέμισμα από δεξιά, ο Μπαργκάν σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Κότνικ.
Η πίεση της Λάρισας συνεχίστηκε και στο 53′ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μπαργκάν γύρισε από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι και ο Μιλοσάβλιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη «βοήθεια» και του δοκαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο 57ο λεπτό σουτ του Μπαργκάν σταμάτησε στο δοκάρι του Κότνικ, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης σκόραρε, μετά τις επεμβάσεις του Κότνικ, σε σουτ των Ντέλετιτς και Νούνιτς.
Η ομάδα της Λάρισας συνέχισε να πιέζει και στο 64′ ανέβασε στο 4-1 το δείκτη του σκορ. Τότε ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Νούνιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με πλασέ.
Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ντουρμισάι.

Kίτρινες: Ζίζιτς, – Κούρντι, Πίρις, Κούρντι.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοϊκοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν (68′ Πίτι), Μπαργκάν (82′ Σαχίτι), Κόεφ (22′ λ.τ. Ακόστα), Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (67′ Σαραμαντάς), Τσιλούλης και Ντουρμισάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης