Χάρη στις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Χατζηγιοβάνη (25’) και Μπουζούκη (90+1’) ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-0 σκορ της ΑΕΛ στο «AEL FC Arena», διευρύνοντας το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα της Super League.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Δώνη έφτασε τους 34 βαθμούς και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση, μειώνοντας παράλληλα στους τρεις πόντους την απόστασή του από την ΑΕΚ (σ.σ.: παίζει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό), την ώρα που οι «βυσσινί» παρέμειναν στους 24 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι (συνολικά τρία) στο ματς, ωστόσο ο Χατζηγιοβάνης τη δεύτερη φορά που βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον επιχείρησε μία εκτέλεση αλά Πανένκα, η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη (ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν ξεγελάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα).

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χωρίς τον Μακέντα στην αρχική σύνθεσή του -έμεινε στον πάγκο λόγω ίωσης και πυρετού που ανέβασε την παραμονή του αγώνα- ο Παναθηναϊκός αναπροσάρμοσε το πλάνο και την τακτική του, με τους Καμπετσή και Νάγκι να παίρνουν φανέλες βασικών, στο 4-2-3-1 του Γιώργου Δώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «τριφύλλι» έμοιαζε να πατάει πολύ καλύτερα από τα πρώτα λεπτά, απέναντι σε μία «αναιμική» επιθετικά ΑΕΛ.

Στο 11’ ο Γιόχανσον σούταρε από το σημείο που σκόραρε στο περσινό παιχνίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πάτημα του Καρανίκα στον Νάγκι, όμως ο διαιτητής Βρέσκας -με τη σύμφωνη γνώμη και του Σιδηρόπουλου από το VAR- έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 23’ ο διαιτητής από την Πιερία έδειξε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Μόρα στον Ζαχίντ εντός της περιοχής (κι εδώ υπήρξε έλεγχος VAR) και ο Χατζηγιοβάνης στο 25’ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», παρά την προσπάθεια του Κρίστινσον που ακούμπησε λίγο τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα (27’) ο Παναθηναϊκός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, σε καθαρό πάτημα του Καρανίκα στον Νάγκι, όμως τούτη τη φορά η εκτέλεση αλά… Πανένκα του Χατζηγιοβάνη ήταν κάκιστη κι ο Ισλανδός γκολκίπερ που έμεινε στη θέση του, μπλόκαρε τη μπάλα, σαν σε προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, με μοναδική καλή στιγμή μία περίεργη σέντρα-σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 32’ που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος των Μπούστος και Μούζεκ, έδωσε «φρεσκάδα» μεσοεπιθετικά στην ΑΕΛ, που άρχισε να πιέζει, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 56’, με τον Κρίστινσον να βγάζει εντυπωσιακά στη γωνία του το πλασέ του Ζαχίντ.

Στο 63’ ο Διούδης έκανε λανθασμένη έξοδο κι έχασε τη μπάλα, ο Κάτσε σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως ο Βρέσκας με υπόδειξη του β’ βοηθού Κόλλια ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Παπάζογλου που μπήκε στην πορεία της μπάλας και παρεμπόδισε τον Σένκεφελντ.

Στο 75’ ο Παπάζογλου σηκώθηκε ολομόναχος για κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός (που έχασε με τραυματισμό στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Χατζηθεοδωρίδη) προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμά του, όμως βρήκε ξανά τη μεγάλη στιγμή που έψαχνε στο 88’, όταν από κάθετη πάσα του Ζαχίντ, ο Ανουάρ απέφυγε τον Κρίστινσον που τον ανέτρεψε καθαρά.

Ο Βρέσκας έτσι καταλόγισε τρίτο πέναλτι υπέρ των «πράσινων», με τον Μπουζούκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Μόρας (46’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Κάτσε (64’ Βινίσιους), Γκαζάλ, Καρανίκας (46’ Μούζεκ), Ουάρντα, Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (83’ λ. τρ. Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης (72’ Μπουζούκης), Νάγκι (61’ Ανουάρ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης