Η ΑΕΛ έβαλε «φρένο» στην αήττητη πορεία της Ξάνθης, καθώς την κέρδισε σήμερα στη Λάρισα με 3-0, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη της, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη και δίκαια έφθασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών, με τα γκολ των Τερκί (αυτ. 35′), Μιλοσάβλιεβιτς (53′) και Μπέρτου (83′). Να σημειωθεί πως η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 59ο λεπτό, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Λισγάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν την άμυνα της ακριτικής ομάδας. Μάλιστα στο 35ο λεπτό κατάφεραν να πανηγυρίσουν το 1-0.

Τότε, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τερκί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 53′ διπλασίασε τα τέρματα της. Τότε σ’ εξαιρετική αντεπίθεση, ο Νούνιτς από τα αριστερά γύρισε στον Μιλοσάβλιεβιτς, που ήταν αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και πλάσαρε σωστά τον Σάο Μπέντο για το 2-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς, με τη Ξάνθη να αγωνίζεται με δέκα παίκτες και τους γηπεδούχους να ρίχνουν το ρυθμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως στο 83ο λεπτό οι «βυσσινί» ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0. Σέντρα του Σεσέροβιτς από αριστερά, ο Μπέρτος με προβολή από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Σάο Μπέντο, που έκανε κακή έξοδο.

Ο διαιτητής του αγώνα, Αριστομένης Κουτσιαύτης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μιχαήλ, Μόρα – Μπαριέντος, Εντουάρντο.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (62′ Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς (73′ Φατιόν), Κάτσε (85′ Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Νούνιτς.

Ξάνθη (Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61′ Μαλεζάς), Εντουάρντο (37′ Ρενέλα), Μπαριέντος, Στάρτζεον.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης