Μολονότι έκανε τα… εύκολα δύσκολα η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της στο Αλκαζάρ, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της νίκης.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Χιμένεθ επιβλήθηκε τη Δευτέρα με 4-2 της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ολιβέιρα (14 πεν., 43′) ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τα γκολ των Νικολιά (70′) και Ακούνια (80′).

Πάντως η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο», καθώς στις καθυστερήσεις σκόραρε δις με τον Αλμπάνη (90′) και τον Σιμάνσκι (90+7′).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ένα λεπτό πριν το γκολ του Πολωνού ο Αθανασιάδης είχε αποκρούσει πέναλτι, βγαίνοντας νικητής στη μονομαχία του με τον Μουκάντζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πριν από την έναρξη του ματς, η ΑΕΚ ξέμεινε από μέσους, αφού ο Αντρέ Σιμόες αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει βασικός, ενώ εκτός αποστολής ήταν οι τραυματίες Γαλανόπουλος, Σάκχοφ και ο τιμωρημένος Κρίστιτσιτς.

Έτσι η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-4-2 για πρώτη φορά επί Χιμένεθ και με αυτό το σχηματισμό έπαιξε και το πιο επιθετικό ποδόσφαιρο επί των ημερών του Ισπανού!

Βέβαια η ουραγός ΑΕΛ δεν αποτελεί αξιόπιστο συγκριτικό δείγμα, ειδικά δε από τη στιγμή που είχε τα δικά της, πολύ σοβαρά, προβλήματα. Έξω ο πρώτος σκόρερ Πινακάς, ένω οι Ντουρμισάι Μιχαήλ, ντεμπούτο για πέντε νέους στο βασικό σχήμα (Στιφλερ, Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Γκράουρ, Μπεν-Χατίρα), ήταν εξ αρχής δύσκολο να πάρει κάτι από το σημερινό ματς.

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δυσχερής για τους βυσσινί όταν ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 14΄. Ο ίδιος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» όταν εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μαξιμένκο και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Μπάγιτς. Ο Πορτογάλος ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα και στο 43΄ με κεφαλιά από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 0-2.

Το ματς έμοιαζε να έχει «κλειδώσει» από εκείνη τη στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι η αντίπαλος δεν είχε σκοράρει στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος. Όμως στο 69΄ από κάθετη του Μουκαντζό, ο Νικολιάς πλάσαρε τον Αθανασιάδη, μείωσε σε 1-2 και ξαναέβαλε την ΑΕΛ στο παιχνίδι.

Ο Χιμένεθ άλλαξε σε 4-2-3-1 για να ελέγξει την ορμή των «βυσσινί», όμως η ΑΕΛ ήταν αποφασισμένη για το μεγάλο comeback. Από βαθιά μπαλιά του Μαξιμένκο στο 80΄ ο Ακούνια βρέθηκε στην πλάτη των Λάτσι, Λόπες και κεραυνοβόλησε τον Αθανασιάδη και ισοφάρισε.

Μάλιστα στο 86΄ η απόλυτη ανατροπή δεν έγινε εξαιτίας μιας λάθος πάσας του Μουκαντζό, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν φύγει «τρεις με έναν» στην αντεπίθεση! Κι αντί η ΑΕΚ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μεγάλη κρίση, προηγήθηκε ξανά στο 90΄ όταν ο Αλμπάνης έκανε ένα ακίνδυνο σουτ, όμως η μπάλα άλλαξε πορεία στον Χουσίνο και κατέληξε αργά και μαρτυρικά στα δίχτυα του Μπάγιτς.

Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα! Αμέσως μετά η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λιβάι Γκαρσία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουκάντζο αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σιμάνσκι ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-4 στο κορυφαίο θρίλερ της σεζόν 2020/21.

Κίτρινες: Γιακιμόφσκι – Νεντελτσεάρου

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ (63΄ Μπέρτος), Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (63΄ Μουκάντζο), Στίφλερ (53΄ Νικολιάς), Κολομπίνο, Νούνιτς (87΄ Χουσίνο), Γιακιμόβσκι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54΄ λ.τρ. Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74΄ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74΄ Σιμόες), Ανσαριφάρντ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης