Την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πέτυχε και μάλιστα με ανατροπή το Σάββατο η Λαμία, καθώς επιβλήθηκε 2-1 της ΑΕΛ στη Λάρισα για την 7η αγωνιστική.
Η ομάδα της Φθιώτιδας βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από το γκολ του Ντέλετιτς (30΄), αλλά «γύρισε» το ματς με τέρματα των Μπαράλες (48΄) και Επστάιν (65΄) και κράτησε ως το τέλος, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 75΄ λόγω αποβολής του Βάντερσον.


ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το ματς δεν είχε ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τους γηπεδούχους να επηρεάζονται και από την αναγκαστική αλλαγή του Σαχίτι που τραυματίστηκε (τη θέση του πήρε ο Ακόστα).
Στη συνέχεια, η ΑΕΛ πήρε τα «ηνία» του αγώνα, απείλησε δύο φορές με τον Πίτι και τελικά άνοιξε το σκορ στο 30΄ με σουτ του Ντέλετιτς έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι υποχρεωτικά «βγήκαν από το καβούκι τους» και έψαξαν την ισοφάριση, με τον Βασιλαντωνόπουλο όμως να αστοχεί από καλή θέση στο 40΄.

Η Λαμία κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 48΄, με κεφαλιά του Μπαράλες μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν και την πρώτη κεφαλιά του Πλιάτσικα, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 56΄ με τον Επστάιν, που νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κρίστινσον.
Ο Γερμανός «εξιλεώθηκε» όμως στο 65΄, όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν και πάλι πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε και ο Επστάιν με δυνατό σουτ «υπέγραψε» την ανατροπή της ομάδας του Μάκη Χάβου.
Η αποβολή του Βάντερσον με δεύτερη κίτρινη στο 75΄ δημιούργησε συνθήκες… θρίλερ στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά η Λαμία άντεξε, ενώ στάθηκε τυχερή στη φάση του 91ου λεπτού: ο Σαράνοφ έκανε σπουδαία απόκρουση στο απευθείας φάουλ του Ντέλετιτς, η μπάλα έφτασε στον Μόρα, ωστόσο ο έμπειρος αμυντικός αστόχησε από κοντά προ κενής εστίας.


Κίτρινες:
Μόρας, Γκόλιας – Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Σκόνδρας, Καραμάνος, Ασίγκμπα, Σαράνοφ

Κόκκινες:
Βάντερσον (75΄, 2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας (75΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Μπαργκάν (70΄ Κούνιτς), Σαχίτι (13΄ Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63΄ Οσμάν), Επστάιν (83΄ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Δημούτσος (68΄ Μπερτόλιο), Καραμάνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης