Αποκλεισμό-σοκ από τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας υπέστη την Πέμπτη ο Ολυμπιακός με… θύτη τη Λαμία, η οποία μετά τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης και τους «ερυθρόλευκους», παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από το συγκρότημα του Χάβου, στον Mεγάλος πρωταγωνιστής της Λαμίας ήταν ο τερματοφύλακάς της Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποκρούσει και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φορτούνης στο 86’…μεταξύ τους επαναληπτικό για την προημιτελική φάση, κι έτσι έμειναν εκτός ημιτελικών, καθώς το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 3-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε την έκβαση του ματς και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της Φθιώτιδας το πέτυχε ο Τομάς στο 52ο λεπτό.

Mεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ήταν ο τερματοφύλακάς τους, Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποκρούσει και το πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε και εκτέλεσε ο Φορτούνης στο 86′.

Οι Πειραιώτες, που διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 62ο λεπτό, όταν ο Πλιάτσικας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, έπαιξαν στο μισό γήπεδο την αντίπαλό τους, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του εκπληκτικού γκολκίπερ της Λαμίας, κι έτσι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To γκολ του Τομάς που έστειλε τη Λαμία στα ημιτελικά:

 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη, όπως μαρτυρά το «μηδέν» με το οποίο ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο, έχοντας 12 τελικές προσπάθειες.

Η Λαμία ήταν καλά οργανωμένη και εύκολα ή δύσκολα κατόρθωνε να στέκεται απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Στο 9΄ η κεφαλιά του Μασούρα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ, στο 18΄ σουτ του Σολδάνο πέρασε άουτ, στο 21΄ και πάλι ο Μασούρας νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που έκανε το ίδιο στο 26΄ σε σουτ του Γκερέρο.

Ο γκολκίπερ της Λαμίας είχε «κατεβάσει ρολά» και πέντε λεπτά αργότερα επενέβη σωτήρια και στην κεφαλιά του Μπουχαλάκη.

Οι παίκτες του Χάβου, που δεν είχαν τελική στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν τελικά στο σκορ στο 52΄ αντίθετα με τη ροή του αγώνα, με προβολή-σουτ του Τομάς ύστερα από προσπάθεια του Επστάιν, που πήγε να σουτάρει και του βγήκε… πάσα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαράνοφ απέκρουσε και το σουτ του Νάτχο. Στο 62ο λεπτό ο διαιτητής Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όταν ο Πλιάτσικας έκανε χέρι εντός της περιοχής, σε προσπάθεια του Φορτούνη, ενώ στο 70΄ ο Σαράνοφ έκανε τη 12η (!) απόκρουσή του, σε σουτ του Γκιλιέρμε αυτή τη φορά.

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 77΄ ο Φορτούνης, με επέλαση από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος, ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, σούταρε πάνω από το δοκάρι!

Στο 82ο λεπτό Μασούρας και Ποντένσε δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις, ενώ ο εκπληκτικός Σαράνοφ απέκρουσε στο 86΄ και το πέναλτι του Φορτούνη, που είχε πάρει ο Ποντένσε από τον Ασίγκμπα, δίνοντας στην ομάδα του μια ιστορική πρόκριση.

Τα highlights του αγώνα:

Oλυμπιακός-Λαμία 0-1

Γκολ: 52′ Toμάς (Λαμία)

Κίτρινες: Μπουχαλάκης – Ασίγκμπα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (57′ Φορτούνης), Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο (57′ Ποντένσε), Σολδάνο (66′ Χασάν)

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67′ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59′ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης