Ο Άρης μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Οι «κίτρινοι», στο ματς που άνοιξε την αυλαία της νέας σεζόν, επικράτησαν 3-1 της Λαμίας, η οποία είχε προηγηθεί. Στο 38’ ο Ρόμανιτς με πέναλτι άνοιξε το σκορ, όμως οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τους Λόπεθ (72’), Γκάμα (78’ πεν.) και Μπερτόλιο (88’) και πήραν τους τρεις βαθμούς.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους του Γιώργου Πετράκη. Ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα – πιεζόμενος από τον Εμάνουελ Σάκιτς – πλάσαρε άστοχα στο 8′ ενώ την ίδια τύχη, υπό καλύτερες προϋποθέσεις, είχε και το διαγώνιο σουτ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη στο 13′. Ένα σουτ του Κριστιάν Γκανέα δεν ανησύχησε τον Επασί στο 27′. Αντίθετα, ο Χουλιάν Κουέστα ενήργησε αστραπιαία στο ημίωρο και πρόλαβε με προβολή τον Λαζάρ Ρόμανιτς που βγήκε τετ α τετ,

Στο 36′ ήρθε η «απάντηση» για τον Άρη με το σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι να βρίσκει στον Ντάνιελ Αντέτζο με εξουδετερωμένο τον Επασί. Μάλιστα, από το κόρνερ που ακολούθησε, η Λαμία κέρδισε πέναλτι! Ο Κουέστα ανέτρεψε τον Βασιλόγιαννη και από την άσπρη βούλα ο Ρόμανιτς σημείωσε το πρώτο γκολ της φετινής Super League.

Δίχως αλλαγές οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο γρήγορα ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε διπλή κίνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε και πάλι από τη Λαμία, στο 58′, όμως το σουτ του Ιμπραχίμα Νιάσε δεν ήταν δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε λεπτά αργότερα, σε στημένη φάση, ο Λόπεθ δεν είδε τον εξερχόμενο Κουέστα, η μπάλα πήρε ύψος, ο ίδιος ο Ισπανός φορ με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και επάνω στη γραμμή ο Τζέιμς Τζέγκο πρόλαβε τον Νιάσε, κερδίζοντας φάουλ.

Η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε στο 72′. Από φάουλ του Γιάννη Φετφατζίδη, ο Λόπεθ με κεφαλιά νίκησε την αντίπαλη άμυνα και τον Επασί! Πέντε λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Μπερτόλιο ανατράπηκε από τον Βιγιάλμπα εντός περιοχής, με τον Μπρούνο Γκάμα να ξεγελά τον Επασί για το 2-1 στο 78′!

Μάλιστα, ο «Φέτφα» θα μπορούσε να χριστεί κι εκείνος σκόρερ καθώς έκλεψε την μπάλα από τον Αντέτζο αλλά το πλασέ του προ του Επασί ήταν απογοητευτικό. Στο 89′ ο Μπερτόλιο «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα: από υπέροχη πάσα του Γκάμα, ο Αργεντινός βγήκε μόνος του απέναντι στον Επασί, προσπέρασε τον Γάλλο τερματοφύλακα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Άρης – Λαμία 3-1 (Novasports 1)

Γκολ: 38′ πεν. Ρόμανιτς (Λαμία), 72′ Λόπεθ (Άρης), 78′ πεν. Γκάμα (Άρης), 88′ Μπερτόλιο (Άρης)

Κίτρινες κάρτες: Σάκιτς, Σάσα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης – Σαραμαντάς, Βιγιάλμπα

Κόκκινες κάρτες:

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52′ Λόπεθ), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52′ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90′ Μάνος), Μαντσίνι (71′ Μπερτόλιο).

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (90′ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάσε (79′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης