Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει επιτυχώς τον σκόπελο της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σκορ της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ και πλέον έχει όλη την άνεση να επικεντρωθεί στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.

Τα γκολ της Ένωσης τα πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (40′) και Λιβάγια (63′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, η Λαμία είχε ως στόχο να σταθεί όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς στο ΟΑΚΑ και αν της παρουσιαστεί η ευκαιρία να «κλέψει» το αποτέλεσμα.

Αυτή η ολοκληρωτική απουσία άγχους για τους φιλοξενούμενους, έκανε δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ παρά το δυναμικό ξεκίνημα και το δοκάρι στο εξαιρετικό σουτ του Μπακασέτα στο 3΄.  Οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή δυσκολία στον δημιουργικό τομέα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν έως το 40΄.

Τότε, από θαυμάσιο συνδυασμό Μπακασέτα, Σιμόες και ασίστ του Πορτογάλου, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε δίπλα στο πανό «Μακεδονία Γη Ελληνική» που είχαν σηκώσει οι φίλοι της ΑΕΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του Α΄ ημιχρόνου έβγαλε ενέργεια η Ενωση και έχασε μια-δυο ακόμα ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού του αγώνα, η Λαμία έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση με τις «καραμπόλες» να δημιουργούν κλασικό τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο, όμως ο Τσιντώτας έσωσε το γκολ.

Τελικά το ματς «καθάρισε» από ένα λάθος του (αναπληρωματικού) γκολκίπερ Πίτκα στο 64΄, σε σουτ του Μπακασέτα. Δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά ένα εύκολο σουτ και ο Μάρκο Λιβάγια πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ έβγαλε χωρίς προβλήματα την «υποχρέωση», παραμένει τέσσερις μήνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, και προετοιμάζεται πλέον για το ματς της χρονιάς. Ισως και κάτι παραπάνω…

Κίτρινες: Βράνιες – Ομο, Αναστασόπουλος, Κουκόλης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης