Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην Καλλιθέα, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Φθιώτες προηγήθηκαν στο 64’ με τον Επστάιν, ενώ για την Ένωση σκόραραν οι Γιακουμάκης (73’) και Γκάλο (87’).
Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς τελικές προσπάθειες, ΑΕΚ και Λαμία μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά χάθηκαν από δύο πολύ καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν με πρωταγωνιστές τους Γιαννιώτα-Καραμάνο και τελικά η Λαμία ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Με εξαιρετική αντεπίθεση μετά από κόρνερ της ΑΕΚ ο Βασιλαντωνόπουλος πέρασε τη μπάλα στον Ντένις Επστάιν και ο βετεράνος Γερμανός έγραψε το 0-1 στο 64΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κακές εμπνεύσεις επιθετικά η ΑΕΚ, δεν μπορούσε να απειλήσει μέχρι που ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά ο Λούκας Μπογέ. Επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι του «Τανκ» ο Αργεντινός έμεινε όρθιος στο παρατεταμένο κράτημα του Σκόνδρα και έδωσε ασίστ στον Γιακουμάκη ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να «φυσήξει» τη μπάλα προς την ανυπεράσπιστη εστία και να ισοφαρίσει στο 73΄.

Τη νίκη στην Ένωση έδωσε ο Ροντρίγκο Γκάλο με φοβερό απευθείας φάουλ στο 87΄. Φάουλ που είχε κερδίσει ο Μπογέ, ο οποίος πρόλαβε και πάλι να δείξει πόσο πολύτιμη μονάδα θα αποτελέσει στο υπόλοιπο της περιόδου.

ΑΕΚ – Λαμία 2-1 (COSMOTE SPORT 2 HD)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Γκολ: 64′ Επστάιν (Λαμία), 73′ Γιακουμάκης (ΑΕΚ), 87′ Γκάλο (ΑΕΚ)


Κίτρινες κάρτες:
Γιαννιώτας, Μοράν, Μπότος, Μπογέ, Σβάρνας – Οσμάν, Αντέτζο

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Αϊντάρεβιτς (74′ Κλωναρίδης), Γιαννιώτας (66′ Γιούσης), Μπότος (58′ Μπογέ), Γιακουμάκης.

Λαμία: Μελισσάς, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66′ Μπουλούλης), Επστάιν (74′ Τσούκαλος), Καραμάνος (83′ Κωστίκα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης