«Έσπασε το ρόδι» η Ξάνθη στα πλέι άουτ της Super League, παίρνοντας ένα τρίποντο-χρυσάφι στην προσπάθεια, που καταβάλλει για την παραμονη στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα οι Ακρίτες με γκολ του Μπαριέντος (77′) επιβλήθηκαν την Τετάρτη με 1-0 του Ατρομήτου, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ και, φτάνοντας τους 22 βαθμούς, προσπέρασαν τον Παναιτωλικό, ρίχνοντας την ομάδα του Αγρινίου στην προτελευταία θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Ξάνθη προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο για το γκολ αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ικανές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η ακριτική ομάδα πλησίασε στο 62΄ στο γκολ, αλλά η μπάλα από το φάουλ του Γάλλου Τιμπό Μουλέν πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Ατρομήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αθηναϊκή ομάδα έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και κράτησε σε απόσταση τους επιθετικούς της Ξάνθης με πολυπρόσωπη αμυντική τακτική.

Είχε καλή προσαρμογή στο παιχνίδι των γηπεδούχων αλλά το γκολ που δέχτηκε στα μέσα της επανάληψης της αφαίρεσε την προοπτική του θετικού αποτελέσματος.

Στο 77΄, όμως, η Ξάνθη βρήκε τη λύση. Ο Ζαν Μπαριέντος σε ανύποπτη φάση πήρε μπροστινή μπαλιά από τον Στάρτζεον και με ψύχραιμο σουτ αιφνιδίασε τον Μανδά, από τον οποίο έφυγε η μπάλα για να γίνει έτσι το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από ωραία ενέργεια του Γκαργκαλατζίδη ο Στάρτζεον σε κενή εστία δεν κατάφερε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου, με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Κίτρινες: Τερκί, Κοβάσεβιτς, Στάρτζεον – Μπουσούλαζιτς, Γκάλο, Ρισβάνης.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς (52′ Μουλέν), Στάρτζεον, Τερκί (52′ Καμαρά), Τζουρίτσκοβιτς (57′ Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (90′ Γκαργκαλατζίδης), Φοσέ (90′ Θυμιάνης).

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο (57′ Ενσικουλού), Κιβρακίδης , Κατράνης, Ανδρούτσος (82′ Βέλλιος) , Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (80′ Ούμπιδες), Γιακουμάκης (80′ Ντεπό), Μανούσος ((85′ Ραμπέλλο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης