Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στα «Πηγάδια». Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 37’ ο Καπετάνος, ενώ οι Βοιωτοί από το 78’ αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζίτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 90’ ο Σίλβα Κλέιτον.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Η Ξάνθη έδειξε μέσα στις τέσσερις γραμμές ότι είναι η γηπεδούχος και ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ρούντι βρήκε τον Καπετάνο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ έξι λεπτά μετά ο Λουσέρο με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη. Ο Λεβαδειακός απάντησε στο 25’ με τον Μάντζιο να μην μπορεί να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε στο 37’. Ο Μπαξεβανίδης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καπετάνο, ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα των Βοιωτών και πέτυχε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 59’ ο Ρούντι για την Ξάνθη έβγαλε τη συρτή σέντρα, όμως ο Λουσέρο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ζίτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ένα λεπτό μετά η Ξάνθη απώλεσε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά, αφού ο Σολτάνι, δεν σημάδεψε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Στρατηλάτη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού χάθηκε στο 86’ με τον Μπονταγκαράι, να σουτάρει έξω από το ύψος της μικρής περιοχής και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’ με τον Κλέιτον να πλασάρει σωστά, μετά από σέντρα του Σολτάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0 (Νova 2)

Γκολ: 37′ Kαπετάνος, 90′ Κλέιτον

Κίτρινες κάρτες: Κλέιτον, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης – Ζίτο, Γεωργιάδης

Κόκκινες κάρτες: 78′ Ζίτο

Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Ρούντι (63′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50′ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80′ Ράνος).

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82′ Πρόγιτς), Πίντερ (46′ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60′ Μπορνταγκαράι).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης