Με έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού έφυγε από την Ξάνθη ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ήρθε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) με την ομώνυμη ομάδα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και λιγοστές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ακρίτες, οι οποίοι παρέμειναν για ακόμη ένα ματς μακριά από τις νίκες, είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταια δέκα λεπτά της αναμέτρησης, μετά την αποβολή του Μπελόκ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο 28′, όταν ο Μπαριέντος τροφοδότησε τον Γέντρισεκ, εκείνος γύρισε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ακριτική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς έμπνευση, δεν δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιο ηταν σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Ξάνθη να πιέζει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, όπως και οι όποιες ξαφνικές αντεπιθέσεις του Αστέρα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, λόγω της αποβολής του Μπελόκ (δεύτερη κίτρινη), για μαρκάρισμα πάνω στον Μπαριέντος, η Ξάνθη πίεσε περισσότερο, αλλά και πάλι χωρίς ουσία.

Κίτρινες: Καντά, Ντουρίτσκοβιτς, Καμαρά, Γέντρισεκ, – Πασαλίδης, Μπελόκ, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Παπαδόπουλος

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σαρπόνγκ (46′ Μπρίτο), Κασάδο, Μπαριέντος (82′ Ντε Αμορίμ), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (58′ Κοβάτσεβιτς), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (80′ Τασουλής), Καλτσάς (86′ Χριστόπουλος), Αραβίδης (57′ Ρόλε), Μανιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης