Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο ματς που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική της Super League. Οι Ακρίτες κέρδισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γέντρισεκ στο 82, ενώ οι «βυσσινί» ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Ζίζιτς (43’) και Καρανίκας (73’).
Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος, καθώς οι αντίπαλοι είχαν απόλυτη ανάγκη βαθμών. Η Ξάνθη είχε εδαφική υπεροχή αλλά η ΑΕΛ από την πλευρά της αξιόλογες επιθέσεις και ευκαιρίες. Μάλιστα, η θεσσαλική ομάδα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 58΄. Τότε ο Ντέλετιτς συνεργάστηκε με τον Μιλοσάβλιεβιτς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και γύρισε την μπάλα, που κόντραρε και πέρασε παράλληλα από την εστία της Ξάνθης χωρίς να βρει στόχο.

Στο 75′ η Ξάνθη πλησίασε στο γκολ. Ο Μπρίτο από αριστερά μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντουρίτσκοβιτς, αλλά αυτός σημάδεψε απελπιστικά άουτ, αν και είχε θέα στην εστία. Στο 80΄ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Θεσσαλούς. Ο Γκόλιας μονομάχησε με τον Μπρίτο, και ο τελευταίος έπεσε στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο ρέφερι καταλόγισε τελικά πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γέντρισεκ στο 82΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φάση αυτή ήταν μια από τις πολλές για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε έντονα η φιλοξενούμενη ομάδα, με κυριότερη, εκτός της φάσης του πέναλτι, εκείνη στο 11ο λεπτό όταν ο Ντε Λούκας «κλάδεψε» τον Μιλοσάβλιεβιτς, μαρκάρισμα που θα μπορούσε να επισύρει και την απευθείας κόκκινη στον παίκτη της Ξάνθης.

Ξάνθη – ΑΕΛ 1-0 (ΕΡΤ)

Γκολ: 82′ πεν. Γέντρισεκ

Κίτρινες κάρτες: Ντε Λούκας, Καμαρά, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο – Ζίζιτς, Καρανίκας, Ντέλετιτς, Φατιόν

Κόκκινες κάρτες:
43′ Ζίζιτς, 73′ Καρανίκας

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (38′ Κάστρο), Καντά (64′ Μπρίτο), Σιλά, Σουλεϊμάν (46′ Τζουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70′ Μπαργκάν), Πίτι (46′ Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87′ Κόεφ), Φατιόν, Σαχίτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης