Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Άρης συνέτριψε την Κυριακή με 7-2 την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 30η και τελευταία αγωνιστικής της Super League.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, (ο Άρης είχε εξασφαλίσει την πέμπτη θέση και η Ξάνθη την παραμονή της) οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν στη νίκη με αυτό το εντυπωσιακό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Γιουνές (27΄), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Κάστρο (15΄ πέν.) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄)

 

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 9΄ με τον Φετφατζιδη (πλασέ στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς) και στο 10΄ με τον Γιουνές (σουτ που έδιωξε ο Ζίβκοβιτς σε κόρνερ), αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 14΄ ο Μπαριέντος ανατράπηκε από τον Ρόουζ μέσα στην περιοχή και ο Κάστρο που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 0-1 για τους Ακρίτες.

Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση και αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 17΄ με τον Φετφατζίδη και στο 22΄ με τον Ντιγκινί τα σουτ των οποίων απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 27΄ με κεφαλιά του Γιουνές, έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης σε εκτέλεση πέναλτι του Σιώπη, το οποίο κέρδισε ο Γκαρσία σε ανατροπή του από τον Μπαξεβανίδη.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους, αφού πέντε λεπτά αργότερα (33΄) έκαναν το 2-1 με τον Γκαρσία, ο οποπίος μετά από φάση διαρκείας στην εστία της Ξάνθης, κατέβασε όμορφα την μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ακριτική ομάδα κατέφερε να φθάσει στην ισοφάριση στο 50΄ με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή σε μεταβίβαση του Σιλά και νίκησε τον Κουέστα.

Ακολούθησε η επιθετική έκρηξη του Άρη, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει πέντε ακόμη τέρματα. Στο 69΄ ο Ντιγκινί σκόραρε μετά από σέντρα του Γιουνές, ενώ στο 73΄ ο Κορχούτ έγραψε το 4-2 από νέα μεταβίβαση του Τυνήσιου.

Στο 78΄ο Ντιγκινί σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο ματς από κοντά μετά από σέντρα του Ματίγια, όπως και ο Γκαρσία στο 82΄ για να κάνει το 6-2.

Στις καθυστερήσεις (90΄+4΄) η ομάδα του Παντελίδη έκανε επτά τα τέρματά της με τον Σιώπη που αυτή τη φορά ευστόχησε στο πέναλτι, το οποίο κέρδισε η ομάδα του μετά από χέρι του Μπαξεβανίδη.

Κίτρινες: Ματίγια – Μπαριέντος Ακόστα

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75΄ Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58΄ Σόουζα), Φετφατζίδης (58΄ Μαρτίνες), Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (84΄ Φασίδης), Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιάνης (65΄ Ντε Λούκας), Αμορίμ (72΄ Καμαρά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης