Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε δεκτό το νικηφόρο αποτέλεσμα της Ξάνθης μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Η ακριτική ομάδα πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 που ήταν και η πρώτη της ιστορίας της απέναντι στην Ένωση σε εκτός έδρας ματς μετά από 25 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Εύλογα η νίκη αυτή εκτόξευσε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας αλλά και την πλήρη ικανοποίηση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης Κάρλος Αμπάντ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ξεκίνημα της σεζόν και την πρώτη νίκη και κράτησε χαμηλούς τόνους για την συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα δύσκολο γήπεδο. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα που κατέκτησε πριν 2 χρόνια το πρωτάθλημα και που θεωρείται από τις καλύτερες της Ελλάδας. Μπήκαμε σοβαρά στο παιχνίδι και κοιτάξαμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία ώστε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Η εξέλιξη μας δικαίωσε καθώς καταφέραμε να πετύχουμε 2 τέρματα μετά από ωραίους συνδυασμούς και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Νομίζω ότι κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και μια σπουδαία αρχή στο πρωτάθλημα».

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που ακολουθεί: «Επιστρέψαμε σήμερα (Δευτέρα) στην Ξάνθη και ήδη το μυαλό μας βρίσκεται στον επόμενο αντίπαλο μας. Θα αγωνιστούμε πάλι εκτός έδρας σε μια δύσκολη έδρα και θα πρέπει να παρουσιάσουμε τα ίδια στοιχεία ώστε να έχουμε στο τέλος ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Για το δικό του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και για την παρουσία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα: «Είχαμε παίξει και πριν μια εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο αλλά οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν φιλικό ενώ με την ΑΕΚ ήταν διαφορετική κατάσταση. Είχα αρκετή αυτοπεποίθηση από την αρχή της αναμέτρησης και όσο περνούσαν τα λεπτά έβλεπα την εξαιρετική παρουσία των συμπαιχτών μου. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και καθένας πρέπει να βοηθάει τον συμπαίχτη του όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά και αυτό συμβαίνει σε μας. Το Ελληνικό πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε φαίνεται ανταγωνιστικό και από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας δεν υπήρχε κάποια μεγάλη διαφορά όσον αφορά την νίκη. Πιστεύω θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης