Στους λόγους που επέλεξε να επαναπατριστεί, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Skoda Ξάνθη αναφέρθηκε ο Χρήστος Καρυπίδης σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο επίσημη σάιτ του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διάστημα οκτώ ετών μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα, κατάφερες – εκτός από τις επιτυχίες – να κερδίσεις πολλές εμπειρίες, τόσο με τη φανέλα της Χαρτς, όσο και μ’ αυτές των ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Απόλλωνα Λεμεσού. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να «επαναπατριστείς»;

«Βασικά θα έλεγα ότι τα 8 χρόνια που έλειπα πέρασα πάρα πολύ καλά κι εγώ και η οικογένειά μου. Νιώθω γεμάτος με ότι έχω καταφέρει να πετύχω και κάποιος συνδυασμός πραγμάτων (π.χ. οικογένεια, νοσταλγία) με οδήγησαν ώστε να πάρω την απόφαση να επιστρέψω».

Μιλώντας για το πλάνο της SKODA ΞΑΝΘΗ, ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που σε ώθησε να πάρεις την απόφαση και να ενσωματωθείς στο φετινό της ρόστερ;

«Σίγουρα η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι μία ομάδα που εκπέμπει υγεία, είναι πολύ οργανωμένη, διοικητικά, οργανωτικά και σε εγκαταστάσεις υποδομής που πολλές ομάδες θα ζήλευαν. Το πλάνο του «χτισίματος» μιας νέας ομάδας ήταν αυτό που με έλκυσε και ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας ήταν στοιχεία καταλυτικά για να επιλέξω την ξανθιώτικη ομάδα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περσινό πρωτάθλημα οι Ακρίτες δέχθηκαν 54 γκολ, ένα νούμερο που χρειάζεται να ψάξει κανείς αρκετά χρόνια πίσω για να το βρει στο παθητικό της ομάδας… Πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στον τομέα αυτό;

«Αυτό που θα έλεγα είναι ότι ατομικά ο καθένας από εμάς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Θα πρέπει να λειτουργούμε σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και μέσα από την γενική εύρυθμη λειτουργία της ομάδας να καταφέρουμε κι εμείς προσωπικά να δώσουμε το κάτι παραπάνω στην SKODA ΞΑΝΘΗ».

Από το ρόστερ της ομάδας είσαι ο πλέον έμπειρος παίκτης με 303 συμμετοχές στα πρωταθλήματα που έχεις αγωνιστεί προσφέροντας λύσεις στην αμυντική λειτουργία των ομάδων έχοντας παράλληλα γεμάτες συμμετοχές…

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται συχνά γιατί μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεται, γίνεται καλύτερος και αποκτά πολύ μεγάλες εμπειρίες. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς για να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην ομάδα».

Βρίσκεσαι στη Ξάνθη εδώ και 20 μέρες. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και από την ομάδα και από την πόλη;

«Οι πρώτες εντυπώσεις είναι οι καλύτερες! Έχω συναντήσει συνθήκες οι οποίες αποδείχθηκαν καλύτερες απ’ αυτές που είχα στο μυαλό μου. Είναι ένα περιβάλλον γνωστό γιατί έχω ξαναδουλέψει εδώ με την Εθνική ομάδα όταν είχαμε έρθει για προετοιμασία (2004) ενώ έχω αγωνιστεί και σαν αντίπαλος. Αυτό που έχω καταλάβει για την Ξάνθη, στον λίγο χρόνο που είχα ελεύθερο, είναι πως πρόκειται για μία όμορφη πόλη. Γενικότερα τόσο για μένα, όσο και για την οικογένειά μου θα έλεγα ότι είναι ένα μέρος το οποίο μας καλύπτει από όλες τις πλευρές».

Έχοντας ζήσει πολλές προετοιμασίες πως κρίνεις την δουλειά που γίνεται εδώ και ένα μήνα και την φετινή προετοιμασία;

«Η δουλειά που κάνουμε πιστεύω πως είναι πολύ καλή. Δουλεύουμε προς τις σωστές κατευθύνσεις. Μέσα από την προετοιμασία μπαίνουν οι βάσεις για μία καλή χρονιά γι’ αυτό το λόγο είναι και το πιο σημαντικό στάδιο. Γενικότερα υπάρχει αισιοδοξία, έχουμε πολύ καλό κλίμα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Γιατί επέλεξες το Νο 55 για τη φανέλα σου;

«Το 5 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός και από την στιγμή που δεν ήταν διαθέσιμο το συνδυάζω με την γέννηση της κόρης μου (5/5)».

Έχουν πραγματοποιηθεί μεταγραφές, έχει έρθει νέο τεχνικό team και γενικά υπάρχει αισιοδοξία για μία καλή σαιζόν στην ομάδα. Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας και ποιοι οι προσωπικοί σου;

«Το πιο σημαντικό για μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα έχει βλέψεις για όσο το δυνατόν ψηλότερη βαθμολογική θέση. Όσο αφορά τις προσωπικές μου φιλοδοξίες, από την στιγμή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές από αυτές της SKODA ΞΑΝΘΗ».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους του συλλόγου;

«Θα ήθελα να ξέρουν πως ο κυριότερος στόχος μας είναι να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι’ αυτό δουλεύουμε, για να δημιουργήσουμε από τώρα, από το ξεκίνημα, μία ομάδα ανταγωνιστική που θα τους ικανοποιεί».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης