Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του στην Ξάνθη ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου που την Κυριακή και το Σάββατο προπόνησε την θρακική ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός είναι και ο ρέκορντμαν παρουσιών και συμμετοχών στον πάγκο της Ξάνθης σαν προπονητής από την οποία πέρασε στο παρελθόν και σαν ποδοσφαιριστής.

Αυτή είναι η 4η φορά που ο Καβαλιώτης τεχνικός επιλέγεται για το «τιμόνι» της ακριτικής ομάδας και αυτό αποτελεί ήδη ένα ρεκόρ. Η τελευταία φορά ήταν πριν επτά χρόνια, το 2013 και η πρώτη ήταν πριν 20 χρόνια. Αναλυτικά ο 57χρονος προπονητής κάθισε για πρώτη φορά στις 28 Μαρτίου 2000 και σε 61 ημερολογιακές μέρες πρόλαβε μόλις σε 9 αγώνες να κοουτσάρει την ομάδα της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη φορά ήταν τον επόμενο χρόνο και η παρουσία του τότε σηματοδότησε ένα ρεκόρ ακατάρριπτο ως σήμερα με 125 αγώνες σε 1242 μέρες από τις 4 Φεβρουαρίου 2001 ως τις 30 Ιουνίου 2004. Στο διάστημα αυτό ο Νίκος Καραγεωργίου σημείωσε και την σημαντικότερη προπονητική του παρουσία με 1,32 βαθμούς μέσο όρο ανά αγώνα πρωταθλήματος.

Η τρίτη φορά ήταν στις 27 Απριλίου 2013 και ήταν επίσης βραχύβια καθώς κράτησε το πόστο του ως τις 17 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου, δηλαδή για 143 μέρες και έχοντας κοουτσάρει σε 9 αγώνες την Ξάνθη με μέσο όρο συγκομιδής βαθμών 0,88 ανά αγώνα.

Αυτό είναι η 4η φορά για τον Έλληνα τεχνικό που μπαίνει στα «βαθιά» με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας που το τελευταίο διάστημα είχε αρνητικές παρουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά ο Νίκος Καραγεωργίου έχει μόνο στο τιμόνι της Ξάνθης 142 αγώνες πρωταθλήματος σε 1446 ημερολογιακές ημέρες. Ο προκάτοχος του νέου τεχνικού, Γιώργος Παράσχος, που πέρασε τρείς φορές από τον ίδιο πάγκο, κάθισε σε αυτόν συνολικά 302 μέρες και κατηύθυνε την ομάδα σε 48 συνολικά αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης