Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη (16/1) η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθης και της καταγγελλόμενης εμπλοκής σε αυτό του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε από την ακριτική ΠΑΕ, με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζε πως είχε κληθεί και για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, και εν τέλει έγινε δεκτό από την ΕΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά η Ξάνθη είχε αιτηθεί αναβολή λόγω της απουσίας του μετόχου της, Πολυχρόνη Συγγελίδη, αλλά εκείνο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Το «παρών» στη συνεδρίαση της ΕΕΑ έδωσαν εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης, του Ολυμπιακού, αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, που είχε ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Για τον τελευταίο η Επιτροπή αποφάσισε, μετά από αίτημα των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ότι δεν έχει έννομο συμφέρον στην υπόθεση και έτσι δεν του επιτράπηκε να παραμείνει στη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το αίτημα των δύο ΠΑΕ να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ο Ολυμπιακός, απορρίφθηκε.

Ο Αλέξης Κούγιας αποχωρώντας από το χώρο ισχυρίστηκε: «Καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας. Εμείς θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».

Η απόφαση της ΕΕΑ για την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης καταγγελίας του Ολυμπιακού σε βάρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αλλά και της Ξάνθης για την επόμενη Πέμπτη δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Όπως υποστηρίζουν στον «δικέφαλο» του Βορρά, επιθυμούσαν η συγκεκριμένη υπόθεση να τελειώσει άμεσα, ώστε να καταρριφθούν και οι σκευωρίες για τις καταγγελίες.

Από τη μεριά τους οι Πειραιώτες απάντησαν με διαρροή στην αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, τονίζοντας: «Είναι αντιφατική η διαρροή του ΠΑΟΚ και δείχνει την αμηχανία τους. Ή επισημοποιείται η σκευωρία ή καταρρίπτονται οι ανώνυμες καταγγελίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης