Μία ακριβώς εβδομάδα πριν την πρώτη ευρωπαϊκή του αναμέτρηση, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Ιωνικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν το πέμπτο κατά σειρά φιλικό της ομάδας του Χερμάν Μπούργος και το πρώτο γι’ αυτή του Δημήτρη Σπανού. Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», που περιμένουν πλέον την Γκόμελ (Πέμπτη 21/7, 21:00 – «Κλεάνθης Βικελίδης») για το Β’ προκριματικό γύρο του Conference League, σημείωσαν με αυτογκόλ ο Γιώργος Σερβιλάκης (60’) και με κεφαλιά ο Ιζέτ Χαϊροβιτς (70’).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτα στο ματς και στα πρώτα λεπτά είχαν δύο καλές στιγμές, αμφότερες με τον Βασίλη Μάντζη (2’, 13’) που, ωστόσο, κατέληξαν στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα. Στο 22’ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά, αλλά η τελική επιλογή του Αντρέ Γκρέι, που ήταν σε επίκαιρη θέση, δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Η προσπάθεια του Λουίς Πάλμα στο 39’ δεν ανησύχησε τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, αλλά το φάουλ του διεθνή με την Ονδούρα επιθετικού, πέντε λεπτά μετά, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου – μέτριου – μέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ίδιο ρυθμό κύλησαν και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, μέχρι που στο 60’ έγινε το 1-0 για τον Άρη. Ο Μπράντλεϊ Μαζικού έκανε τη σέντρα και ο Σερβιλάκης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Δέκα λεπτά μετά, από σέντρα του Σαλέμ Εμπακατά, με ωραία κεφαλιά ο Χαϊροβιτς πέτυχε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά φάνηκε η ανετοιμότητα των φιλοξενούμενων, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν ευκαιρίες με τους Μιχάλη Παναγίδη (73’) και Μάρβιν Πίρσμαν (85’), αλλά το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τέλους.

Κίτρινες: Ντουκουρέ – Πογκοσιάν

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46’ Σιαμπάνης/83’ Καρακασίδης), Οντουμπάτζο (65’ Εμπακατά), Χρυσόπουλος (46’ Τανούλης), Φαμπιάνο (46’ Μπράμπετς), Μαζικού (65’ Πίρσμαν), Νταμπό (65’ Ντουκουρέ), Ντιόπ (65’ Σγούρος), Καμάτσο (65’ Χαϊροβιτς), Ματέο (65’ Μαντσίνι), Πάλμα (65’ Παναγίδης), Γκρέι (65’ Χατζηιωάννου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (72’ Περλέσι), Μύγας, Τσιριγώτης, Αντούνες, Σερβιλάκης, Βαλεριάνος, Πογκοσιάν, Μασάς (58’ Χ. Ιωαννίδης), Κοκκίνης, Ν. Ιωαννίδης (79’ Οφόσου), Μάντζης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης