Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το 2019. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέτριψε 5-1 τον Ατρόμητο στο ματς που ολοκλήρωσε την 16η αγωνιστική της Super League και έπιασε… ρετιρέ στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς απέκτησε προβάδισμα δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Τα γκολ σημείωσαν οι Βιεϊρίνια (13’), Ίνγκασον (34′, 41′), Σφιντέρσκι (53’ πεν.) και Μίσιτς (83’), ενώ ενδιάμεσα για την ομάδα του Περιστερίου μείωσε ο Ουγκράι (56’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο 13ο λεπτό ο Αντρέ Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε σωστά στην εστία του Μέγερι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει αλλά και ο Ατρόμητος δεν ήταν παθητικός. Ανέπτυσσε επιθετικές τάσεις και βρέθηκε στο πρώτο ημίωρο λίγες αλλά επικίνδυνες φορές στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 31΄ κεφαλιά του Μαουρίσιο αλλοιώθηκε ελαφρά και έφυγε σε νέο κόρνερ.

Στο 34′ ο ΠΑΟΚ απλοποίησε περισσότερο την υπόθεση νίκη. Από φάουλ του Μίσιτς ο Σφιντέρσκι εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι και στην επιστροφή της ο Ίνγκασον απλά την έστειλε στα δίχτυα του Ατρόμητου για το 2-0.

Ο Ισλανδός σημείωσε και το τρίτο γκολ της ομάδας του, δεύτερο δικό του, πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Από φάουλ του Μίσιτς, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ με κεφαλιά αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι για να γίνει το εμφατικό 3-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ αύξησε τον δείχτη του σκορ στο 4-0. Το πέναλτι που κέρδισε ο Σφιντέρσκι σε ανατροπή του και με σκληρό μαρκάρισμα από τον Ρισβάνη, που βεβαιώθηκε με την χρήση του Var, μετέτρεψε σε γκολ ο Πολωνός φορ με εύστοχο χτύπημα στο 53′. Τρία λεπτά αργότερα ο Ουγκράι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς μειώνοντας σε 4-1.

Μετά το 4-1 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού ο ΠΑΟΚ έδειχνε επαναπαυμένος στην επερχόμενη νίκη του. Το 5ο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 83′ με κεφαλιά του Μίσιτς μετά από σέντρα του Ροντρίγκο.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και η πρώτη συμμετοχή του Λάζαρου Λάμπρου με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφθασε αισίως τους 51 αγώνες αήττητος.  

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 5-1 (PAOK TV)

Γκολ: 13′ Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), 34′, 41′ Ίνγκασον (ΠΑΟΚ), 53′ πεν. Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 56′ Ουγκράι (Ατρόμητος), 83′ Μίσιτς (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες κάρτες: Γκάλο, Μανούσος, Ρισβάνης

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος (64′ Ροντρίγκο), Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (78′ Εσίτι), Λημνιός (71′ Λάμπρου), Πέλκας, Σφιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης (72′ Χαρίσης), Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Γκάλο, Ούμπιντες, Μάντσον, Ανδρούτσος (46′ Ουγκράι), Μανούσος, Βέλλιος (46′ Ενσικουλού).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης