Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον Ατρόμητο το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες κράτησαν στο μηδέν τους πρωταθλητές στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο β’ μέρος οι Πειραιώτες, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Μάτιτς στο 28′, πέτυχαν τέσσερα τέρματα, με τον Μαροκινό να παίρνει το… όπλο του, σημειώνοντας χατ-τρικ και τον Χασάν να βάζει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι «ερυθρόλευκοι», oι οποίοι την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχονται την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Champions League, προσπάθησαν να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά τους φιλοξενούμενους, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν το βρήκαν από την πολύ ωραία ενέργεια και το τελείωμα του Χασάν στο 6′, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Ατρόμητος άρχισε να κλείνει ολοένα και περισσότερο τους χώρους όσο περνούσε η ώρα, ψάχνοντας μία γρήγορη κόντρα, ωστόσο, οι παίκτες του τα χαλούσαν συνεχώς στην τελική πάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 28′ έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι, καθώς ο Μάτιτς έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Καμαρά.

Ο Κουτσιαύτης αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως κατόπιν υπόδειξης των διαιτητών VAR, πήγε στο μόνιτορ κι άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως, μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή τους, παρά το γεγονός ότι ο Μάρτινς άλλαξε σύστημα (4-4-2) στο 40′, περνώντας στο γήπεδο και τον Ελ Αραμπί, για να πιέσει κι άλλο τους φιλοξενούμενους.

Ο Μαροκινός πήρε… φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα προσωπικό σόου, έκανε εύκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες. Στο 52′ από ασίστ του Φορτούνη άνοιξε το σκορ (σε φάση που αρχικά δόθηκε οφσάιντ κι εν τέλει το γκολ μέτρησε με υπόδειξη του VAR).

Στο 82′ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι», αφού έκανε πρώτα μία φανταστική ντρίμπλα με τακουνάκι έπειτα από πάσα του Λοβέρα (που είχε καθυστερήσει να «σερβίρει» δευτερόλεπτα πριν την ασίστ στον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς) και στο 87′ με κοντινή προβολή έκλεισε το σκορ.

Στο 65′ ο Χασάν είχε κάνει το 2-0 έπειτα από ασίστ του Εμβιλά, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Κίτρινες: Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (76′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (69′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (70′ Λοβέρα), Χασάν (76′ Σουντανί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Σάλομον (69′ Γκαλβάο), Χαρίσης (61′ Χριστοδουλόπουλος), Κιβρακίδης (69′ Ούμπιδες), Μουνίθ, (35′ Μπουσουλάτζιτς) Νάτσος, Μάτιτς, Κωτσόπουλος (61′ Ενσικουλού).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης