Μία μεγάλη ανατροπή έκανε ο Ατρόμητος την Πέμπτη απέναντι στον ΠΑΟΚ, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη, στον τελευταίο χρονικά αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Περιστεριώτες, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, επικράτησαν στην έδρα τους με 3-2 σκορ του «δικεφάλου» του Βορρά, κάνοντας έτσι ακόμη πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων για τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη σημερινή της ήττα η ομάδα του Γκαρσία έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς μακριά από τις νίκες (προερχόταν από το 1-1 με την ΑΕΛ) και πλέον απέχει 10 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τέσσερις από τον Άρη, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ασπρόμαυροι» είχαν χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Τζόλη.

Τα γκολ των νικητών, οι οποίοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (0-1, 1-2), τα πέτυχαν οι Μουνίθ (64′), Χαρίσης (85′) και Νάτσος (90+2′), ενώ για τους Θεσσαλονικείς σκόραραν ο Σφιντέρσκι (22′) και ο Ουάρντα (82′), ο οποίος βρήκε δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση, μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 4ο λεπτό, όταν ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με τακουνάκι από πλάγια θέση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Ατρόμητου, που απάντησε με κεφαλιά του Σάλομον, στη σέντρα του Κωτσόπουλου, στέλνοντας την καρφωτή κεφαλιά πάνω στον Πασχαλάκη.

Στο 14΄ ο Σφιντέρσκι βρέθηκε σε επίκαιρη θέση αλλά το σουτ του Πολωνού κόντραρε και πέρασε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο απλωμένο χέρι του Κωτσόπουλου.

Ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, ο Τζόλης έστησε την μπάλα κι εκτέλεσε στο 16΄, αλλά την έστειλε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, που είχε μαντέψει σωστά!

Τελικά η ανωτερότητα του «Δικέφαλου» καρποφόρησε στο 22΄, όταν ο Τζόλης έκανε την ατομική ενέργεια και σέντραρε στον Σφιντέρσκι, που σηκώθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 29΄ ο Γούτας πήδησε ψηλότερα απ΄ όλους σε εκτέλεση κόρνερ αλλά δεν βρήκε εστία και στο 32΄ ο Γιαννιώτης έδωσε τη θέση του στον Μανδά, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 40΄ σε μία φάση… φωτοτυπία με εκείνη του 0-1, ήταν ο Γιαννούλης που σέντραρε, ο Σφιντέρσκι έπιασε νέα κεφαλιά αλλά ο Μανδάς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν κακοί σε άλλο ένα παιχνίδι, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και δοκιμάζονταν απέναντι στους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ, που είχε κοντά και σφιχτές τις γραμμές του, παίρονοντας δίκαια το προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (54΄) ο Μανδάς κράτησε και πάλι όρθια την ομάδα του στο πλασέ του Σφιντέρσκι και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στο Περιστέρι, ο Κάναντι έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τον Μουνίθ.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόλις τέσσερα λεπτά για να δικαιωθεί ο Αυστριακός τεχνικός για την επιλογή του, καθώς ο Ισπανός άσος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 64΄, με ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής, ύστερα από μεγάλο σφάλμα του Γιαννούλη.

Ο Μουνίθ δεν έμελλε όμως να είναι η μοναδική αλλαγή που σκόραρε στο παιχνίδι, αφού ο ΠΑΟΚ απάντησε με… πανομοιότυπο τρόπο.

Ο Ουάρντα πέρασε στο παιχνίδι στο 71΄ αντί του Μουργκ και στο 82΄ με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Νινούα, έγραψε το 1-2!

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε όμως μόνο τρία λεπτά, όμως, αφού στο 85΄ ο Χριστοδουλόπουλος ντρίμπλαρε έξοχα τον Γιαννούλη, γύρισε στον Μάτιτς που έκανε… τσαφ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Χαρίση, που με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε, για δεύτερη φορά, για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 ο Νάτσος στο 90΄+2, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωτσόπουλος, Γκαλβάο, Νάτσος – Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Ζίβκοβιτς, Λάμπρου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης (32΄ Μανδάς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Σάλομον, Κιβρακίδης, Νταβιώτης (60΄ Μουνίθ), Νάτσος, Χαρίσης, Μανούσος (76΄ Μάτιτς), Κωτσόπουλος (75΄ Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Σβαμπ (71΄ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (78΄ Νινούα), Μουργκ (71΄ Ουάρντα), Τζόλης (66΄ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (78΄ Κρμέντσικ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης