Τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα έχασε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο, κι έτσι διατηρήθηκε η διαφορά των δύο βαθμών που χωρίζουν τις δύο ομάδες, οι οποίες σημειωτέον είναι οι μοναδικές που παραμένουν αήττητες.

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 40ο λεπτό με τον Βαρέλα , ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 73ο λεπτό κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με το όμορφο πλασέ του Ουγκράι.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες «αναλώθηκαν» κυρίως σε μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Ατρόμητος είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκόρ, όταν στο 18ο λεπτό ο Ουγκράι σούταρε από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον Πασχαλάκη εκτός εστίας, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 24′ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στον Ελ Καντουρί στο μαρκάρισμα που του έκανε εντός περιοχής ο Στρούγγης, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί στο παιχνίδι.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με συνδυασμό των κεντρικών αμυντικών του. Στο 40′ μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Βαρέλα, που «άδειασε» τον Μούγιακιτς, μπήκε στην περιοχή και «σέρβιρε» στον Κρέσπο, ο οποίος σούταρε εξαιρετικά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, ψάχνοντας για την ισοφάριση. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έφθανε με δυσκολία στην αντίπαλη εστία.

Από την πλευρά του ο «δικέφαλος» βρήκε χώρο και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει. Το κατάφερε στο 66′, όταν ο Ζαμπά αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια και επιβραβεύτηκαν στο 73ο λεπτό για την προσπάθεια τους, Τότε ο Ουγκράι κινήθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε και ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα, αναζητώντας το γκολ της νίκης. Στο 84′ έφθασε κοντά, όταν ο Βέρνμπλουμ αστόχησε από κοντά. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 87′ όταν ο Πρίγιοβιτς από κοντά αστόχησε κι αυτός, και το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Στρούγγης (46′ Ενσικολού), Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Μούγιακιτς (46′ Κωτσόπουλος), Μπρούνο (87′ Ούμπιδες), Ουγκράι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (76′ Πέλκας), Ελ Καντουρί (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (67′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Το γκολ του Κρέσπο (0-1)

To γκολ του Ουγκράι (1-1)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 40′ Kρέσπο (ΠΑΟΚ), 73′ Oυγκράι (Ατρόμητος)

Κίτρινες: Σάκιτς (Ατρόμητος), Ουγκράι (Aτρόμητος), Μάτος (ΠΑΟΚ), Βέρνμπλουμ (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες:

Ατρόμητος: Μέγιερι – Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Στρούγγης (46′ Ενσικουλού), Μάντσον, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Μούγιακιτς (46′ Κωτσόπουλος), Μπρούνο (87′ Ούμπιδες), Ουγκράι

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (76′ Πέλκας), Ελ Καντουρί (82′ Oυάρντα), Μπίσεσβαρ (67′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης