Βεργέτης: «Καταστροφικές τέτοιες διαιτησίες»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 18:28
Βεργέτης: «Καταστροφικές τέτοιες διαιτησίες»
Τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία του για τις αποφάσεις του Ηλία Σπάθα και των βοηθών του στον χθεσινό αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο προπονητής των Αρκάδων, Στάικος Βεργέτης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τέτοιου είδους διαιτησίες καταστρέφουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM»:


Για την εικόνα του χθεσινού αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό: «Σε ένα ήδη δύσκολο παιχνίδι, σε μία ήδη δύσκολη αποστολή, προστέθηκε ο βαθμός δυσκολίας από την αποβολή του παίκτη μας από νωρίς. Έπρεπε να αμυνθούμε, να κρατήσουμε το μηδέν και να προσπαθήσουμε με κάποια αντεπίθεση να απειλήσουμε τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα από τα πιο φτωχά μας επιθετικά παιχνίδια. Συνετέλεσαν και άλλοι παράγοντες, και γνωρίζουμε όλοι τι έγινε».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας πριν και μετά την αποβολή: «Και πριν από την αποβολή του παίκτη μας, επιθετικά δεν είχαμε καταφέρει κάτι. Αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος πιστεύω ότι θα απειλούσαμε τον Ολυμπιακό. Σκοπεύαμε να τον απειλήσουμε από τα άκρα και από τον άξονα. Με εξαίρεση το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάιντς, έχουμε σκοράρει σε όλους τους αγώνες μας. Και χθες θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Οποιαδήποτε ομάδα παίζει με παίκτη λιγότερο, προσέχει την άμυνά της, αλλά θα επιτεθεί. Το ποδόσφαιρό μας έχει διδάξει ότι οι ομάδες με παίκτη λιγότερο ατσαλώνονται».

Για τη διαιτησία του χθεσινού ματς: «Ο διαιτητής δεν πρέπει να είναι ποτέ πρωταγωνιστής. Από τη μέρα που ανέλαβα έχω πει να μην ασχολούμαι με τους διαιτητές. Αφήνουμε τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους και εκείνοι να μην δίνουν δικαιώματα, ο χθεσινός έδωσε πολλά δικαιώματα. Εμείς πρέπει να σταθούμε στη δική μας απόδοση. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήμασταν με έντεκα παίκτες, αλλά εκτιμώ ότι θα ήταν πιο επιθετικός ο Αστέρας. Είμαστε μία ομάδα που κυνηγάει τη νίκη και όσο ήταν το ματς 0-0, θα παίζαμε πιο επιθετικά».

Για το τι είπε στους παίκτες του: «Στο ημίχρονο είναι μία δύσκολη στιγμή για τον προπονητή. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω, τους είπα ότι έχουμε και άλλους αγώνες και δεν χρειάζεται να χάσουμε και άλλους παίκτες. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά μου, μετά σταθήκαμε σε αγωνιστικά ζητήματα. Αλλάξαμε το σύστημά μας για να γίνουμε περισσότερο συμπαγής. Μετά το τέλος του αγώνα, συνεχάρη τα παιδιά για τη να προσπάθειά τους απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο και τέτοιες διαιτητικές αποφάσεις».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Στα επόμενα παιχνίδια θα βρει περισσότερο ρυθμό. Μου φάνηκε ότι είναι εκτός ρυθμού, μου φάνηκε έλλειψη φαντασίες και ήταν λίγο προβλέψιμος για τους παίκτες μας. Έχει ταλέντο και καλή ομάδα και θα βρει το ρυθμό της. Μακάρι να πάει καλά στην Ευρώπη, να πάρει πολλούς πόντιους, όπως έδωσε και ο Αστέρας Τρίπολης. Είμαι υπέρ των ελληνικών ομάδων, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να μικραίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις στην Ευρώπη. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι πιο συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά τους, αυτό έγινε με τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και τις άλλες ομάδες. Η συγκέντρωση που δείχνουν στα ματς με τον Ολυμπιακό, δεν τα δείχνουν σε άλλα παιχνίδια. Αυτό συνέβη και με εμάς. Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερο οργανωμένες ομάδες».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πρέπει το ποδόσφαιρο για να αλλάξει και να γίνει πιο ελκυστικό, να μην γίνεται εμπόρευμα – προϊόν στο βαθμό που το έχουμε δει στη χώρα μας. Αν φτιάξουμε ένα καλό ποδόσφαιρο, θα έρθουν αργότερα και τα χρήματα. Αν κοιτάμε να εισπράξουμε τα χρήματα από το Champions League ή από τις διάφορες διοργανώσεις και κάνουμε οτιδήποτε για να πάρουμε αυτά τα χρήματα, μειώνουμε τον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος, προκειμένου οι λίγοι να πάρουν τα πολλά και οι υπόλοιποι να μένουν στη μιζέρια τους. υπάρχουν δύο τρεις ομάδες που έχουν καλά ρόστερ και προσπαθούν. Η οικονομική αδυναμία ορισμένων ομάδων φαίνεται. Είμαι οκτώ χρόνια στον Αστέρα και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημά μας είναι χαμηλότερου επιπέδου».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 18:49