Ο Αστέρας Τρίπολης έγραψε Ιστορία! Οι Αρκάδες επικράτησαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» 3-1 της Μάιντς και ανέτρεψαν την εις βάρος τους ήττα με 1-0 στη Γερμανία με αποτέλεσμα να προκριθούν στα πλέι οφ του Europa League. Το σκορ άνοιξε ο Ντε Μπλάσις στο 30’, ενώ για την Μάιντς ισοφάρισε στο 39’ ο Κου. Την πρόκριση χάρισε στον Αστέρα ο Μάσα, που σκόραρε στο 68’ και το 86’!

Ο Αστέρας δεν βιάστηκε και δεν πίεσε τη Μάιντς από την αρχή. Αντίθετα, οι Γερμανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έγιναν απειλητικοί. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε με το επικίνδυνο σουτ του Ουσέρο, ενώ η ατυχία ήρθε νωρίς με την αναγκαστική αλλαγή του Μπαντιμπανγκά, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά η τύχη «χαμογέλασε» στους Αρκάδες στο 30’. Ο Ντε Μπλάσις με μία σέντρα-σουτ αιφνιδίασε τον κίπερ των Γερμανών και σκόραρε ένα παράξενο γκολ, το οποίο έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα. Οι Γερμανοί αντέδρασαν άμεσα και στο 39’ βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν. Ο Κορεάτης Κου προσποιήθηκε στον Γκοϊάν και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Οι Γερμανοί είχαν δοκάρι στο 59’ με τον Γκάις, ενώ ο Αστέρας είχε επίσης δοκάρι με τον Μάσα στο 65’.

Πάντως τρία λεπτά μετά ο Ντε Μπλάσις έστρωσε την μπάλα στον Μάσα και αυτός σκόραρε για το 2-1, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Μάιντς είχε ξανά δοκάρι στο 70’ με τον Οκαζάκι και ο Αστέρας συνέχιζε να ονειρεύεται την πρόκριση.

Ο Στάικος Βεργέτης για τα τελευταία λεπτά έβαλε τον Σανκαρέ σε θέση σέντερ φορ και δικαιώθηκε. Στο 86’ από ένα γέμισμα και την κεφαλιά-ασίστ του κεντρικού αμυντικού η μπάλα στρώθηκε στον Μάσα, ο οποίος παραβίασε ξανά την εστία του Κάριους και διαμόρφωσε το τελικό και ιστορικό Αστέρας Τρίπολης – Μάιντς 3-1!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστέρας Τρίπολης – Μάιντς 3-1 (Nova 1)

Γκολ: 30′ Ντε Μπλάσις, 68′, 86′ Μάσα – 39′ Κου
59′ δοκάρι ο Γκάις
65′ δοκάρι ο Μάσα
70′ δοκάρι ο Οκαζάκι

Κίτρινες κάρτες: Παντελιάδης, Μάσα, Λούι – Μπαουμγκάντλινγκερ, Νοβέσκι, Μόριτζ

Κόκκινες κάρτες:

Αστέρας Τρίπολης:
Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83′ Σανκαρέ), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (58′ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29′ λ.τρ. Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις.

Μάιντς:
Κάριους, Μπροσίνσκι, Παρκ (74′ Ντίας), Νοβέσκι, Μπελ, Γκάις, Ζούλιαν Μπαουμγκάντλινγκερ, Μόριτζ, Κου (69′ Χάρα), Μάλι (85′ Σότο), Οκαζάκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης