Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση πήρε τη νίκη με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 61ο λεπτό.

Πλέον το ενδιαφέρον της Ένωσης στρέφεται στην πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου (15/2) για τους «32» του Europa League. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με το σκορ στο 0-0. Με δυο απίστευτες επεμβάσεις του Αθανασιάδη σε σουτ του Αραούχο (26΄) και του Γκάλο (43΄) και την χαμένη ευκαιρία της χρονιάς στο 13΄, η Ένωση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Τριανταφυλλόπουλος «κρέμασε» τον Αθανασιάδη στέλνοντας τη μπάλα προς το τέρμα, όμως εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, παρενέβη ο… Αραούχο και με ένα άγγιγμα την έστειλε στο δοκάρι!

Η ΑΕΚ κινδύνευσε να πληρώσει την αστοχία των παικτών της όταν στο 57΄ και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Γεβγέν Σελίν έχασε την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του μετά από κόρνερ του Τόνσο. Λίγο αργότερα ο Σελίν ήταν αυτός που βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αστέρα σε προσπάθεια του Γκάλο. Το πέναλτι ανέλαβε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 61΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αραούχο αναζήτησε το γκολ αλλά βρέθηκε στην πιο άτυχη ημέρα της καριέρας του, αφού στο 80΄ με φανταστική ατομική ενέργεια «νίκησε» τον Αθανασιάδη, αλλά είδε τη μπάλα να χτυπάει ξανά στο δοκάρι! Στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του Αστέρα πραγματοποίησε ακόμα μία φοβερή απόκρουση σε βολίδα του Λιβάγια. Ο 25χρονος Αθανασιάδης ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος που οι φιλοξενούμενοι έμειναν «ζωντανοί» στο ματς έως το 90΄, αλλά δεν κατάφεραν να «κλέψουν» το βαθμό.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Novasports 2)

Γκολ: 61′ πεν. Χριστοδουλόπουλος
13′ δοκάρι ο Αραούχο
81′ δοκάρι ο Αραούχο

Κίτρινες κάρτες:
Μοράν, Μασούντ, Αραούχο – Ιγκλέσιας, Τόνσο, Κυιρακόπουλος, Πασαλίδης

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Κονέ – 57′ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μπακασέτας (46′ Λιβάγια), Μασούντ, Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης):
Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87′ Μαντιντά), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77′ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55′ Σελίν), Μανιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης