Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λέο Μάτος ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη την Τετάρτη στην Τούμπα, παίρνοντας έτσι σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

O Βραζιλιάνος άσος άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, όντας πάντως σε θέση οφσάιντ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έβαλε θεμέλια πρόκρισης για την ομάδα του Λουτσέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρεβάνς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Αστέρας, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ιγκλέσιας.

 

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν για πρώτη φορά στο 16′ με τον Βιερίνια (με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε επέμβαση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Λουτσέσκου ευτύχησε να προηγηθεί, όταν ο Λέο Μάτος -ο οποίος πάντως ήταν σε θέση οφσάιντ- μετά από κεφαλιά πάσα του Ζαμπά, έπιασε ένα πλάγιο βολέ, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας με τακτική και σχηματισμό 5-3-2 θέλησε απ’ αρχής να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων αλλά δεν το κατάφερε. Το γρήγορο γκολ που δέχτηκε τον υποχρέωσε να αναζητήσει κάτι πιο ριψοκίνδυνο κι έτσι ανοίχτηκε, χωρίς όμως να παραβλέπει την αμυντική του λειτουργία.

Στο 34′ ένα γωνιακό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζαμπά, δεν αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη, που έκανε προσπάθεια για να εξουδετερώσει τον διαγραφόμενο κίνδυνο.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδειξε να αρκείται στο 1-0 και χωρίς πιεστικό παιχνίδι άφηνε τον χρόνο να κυλάει για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Ο δικέφαλος του Βορρά είχε έλεγχο της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός προς τους Αρκάδες, οι οποίοι έπαιζαν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να… παίζει με την φωτιά και στο 67′ γλύτωσε την ισοφάριση από τον Ιγκλέσιας, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος λάθος του Κάνιας, έφτασε ως τη μικρή περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά το τελευταίο κοντρόλ του, έδωσε το περιθώριο στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αντιδράσει σωτήρια και να μαζέψει την μπάλα.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ωστόσο στο 89’ λίγο έλειψε να αλλάξουν τα δεδομένα, όταν ο Ιγκλέσιας με τακουνάκι -έπειτα από σέντρα- πήγε για το γκολ της… χρονιάς, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Με το χρονόμετρο να έχει φτάσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν το σκορ του αγώνα.

Εντούτοις ο Λέο Μάτος είχε διαφορετική άποψη, καθώς με σουτ στη γωνία του Αθανασιάδη διπλασίασε τα γκολ της νίκης της ομάδας του και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα εδραίωσε το προβάδισμα πρόκρισης του ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στο διάστημα των καθυστερήσεων, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός του Αστέρα Ιγκλέσιας, λόγω διαμαρτυριών.

Κίτρινες: Ινγκασον, Ελ Καντουρί – Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Καλτσάς

Κόκκινες: Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μάτος. Μίσιτς, Κάνιας (73′ Σάκχοφ). Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια (83′ Σφιντέρσκι), Ζαμπά (65′ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Kώτσιρας, Κυριακόπουλος (87′ Καλτσάς), Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνες, Πασαλίδης, Μουνάφο (83΄ Μπέλοκ), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης και Αραβίδης (69′ Δουβίκας).

To πρώτο γκολ του Μάτος:

 

Το δεύτερο γκολ του Μάτος:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης