Η διαχείριση των συναισθημάτων και η αγωνιστική προσήλωση στον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στον γ` γύρο του Europa League, είναι το ζητούμενο για τον Αστέρα Τρίπολης στο αυριανό ματς με την Χιμπέρνιαν, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας της Αρκαδίας, Σάββας Παντελίδης, ο οποίος γνωστοποίησε και την αποστολή.

«Την τελευταία εβδομάδα, μετά το παιχνίδι που πέρασε, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και είμαστε έτοιμοι για την αυριανή πρόκληση. Ασφαλώς, έχοντας και την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι δεν είναι καθόλου εύκολο όταν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίζει ένα ματς το οποίο χάνει 2-0 στο ημίχρονο. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι γι’ αύριο και πάνω απ’ όλα δεν φοβόμαστε. Είμαι εδώ, για να μπορέσω να τιθασεύσω τα συναισθήματα των παιδιών γιατί στο πρώτο παιχνίδι είδαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Θα θέλαμε να κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο και να έχουμε σ’ όλη τη διάρκεια του αυριανού αγώνα την ίδια απόδοση. Όμως, είναι παιχνίδι, παίζει και ο αντίπαλος, κάτι το οποίο καταλάβαμε πάρα πολύ καλά στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας. Για να μπορέσουμε να περάσουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί, πολύ δυνατοί και να διαχειριστούμε και τα συναισθήματά μας, κάτι το οποίο δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει ακόμα να διαχειριστούμε και τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πραγματικά έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας η αυριανή αναμέτρηση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Στο πρώτο ματς αυτό που με εξέπληξε ήταν πως μια ομάδα που βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο ημίχρονο μπορούσε και είχε αυτή την απόδοση. Αυτό δείχνει ότι είναι μια ομάδα με ψυχολογία, μια ομάδα που δεν παρατάει το παιχνίδι, μια ομάδα που είναι ικανή να ανταποδώσει ότι και αν συμβεί στο παιχνίδι. Όμως την απόδοσή της Χιμπέρνιαν στο δεύτερο μέρος την περίμενα από την αρχή. Περίμενα την ομάδα που είδα στο δεύτερο ημίχρονο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα τόνισε: «Στην πρόκριση πιστεύαμε και πριν τον πρώτο αγώνα. Το θέμα είναι με πόσο καθαρό μυαλό θα μπούμε στη ρεβάνς και πόσο περισσότερο θέλουμε το παιχνίδι για να περάσουμε στην επόμενη φάση. «Δεν υπάρχει άγχος. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης