Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την Πέμπτη τον σκόπελο του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 των Αρκάδων, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Super League.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Πειραιώτες έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, δεδομένου ότι η διαφορά τους με τον Παναθηναϊκό αυξήθηκε στους έξι βαθμούς, κι ενώ έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο (σ.σ.: αυτό με τον Πανθρακικό που είχε αναβληθεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντομίνγκες στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Φορτούνης στο 83′ έκανε το 2-0, οκτώ λεπτά μετά το δοκάρι που είχε ο Χάρα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ήταν νωθροί και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 13΄ όταν ο Αφελάι έκανε την παράλληλη χαμηλή σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στον Ντομίνγκες που με ψύχραιμό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός έριξε «στροφές» ενώ ο Αστέρας δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Σταϊκου Βεργέτη εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι κέρδισαν κατά κράτος την μάχη του κέντρου και ήταν αυτοί που πίεζαν για την ισοφάριση. Στο 66΄ μάλιστα ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με την κεφαλία του Ιγκλέσιας να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός απάντησε αρχικά με την κεφαλία του Σιόβα στο 70΄ που πέρασε άουτ ενώ στο 76΄ο Χάρα σημαδεύεσαι το δοκάρι του Αστέρα και στην συνέχεια της φάσης ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε το σουτ του Μπενίτες.

Στο 83΄ ο Φορτούνης «κλείδωσε» την νίκη για την ομάδα του με σουτ προ κενής εστίας όταν πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα των Αρκάδων σε σουτ του Ντοσεβί.

Ο Ολυμπιακός με την νίκη του αυτή και σε συνδυασμό με την χτεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού πλέον έχει 6 βαθμούς διαφορά από τους «πράσινους» και ένα αγώνα λίγοτερο.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Γκολ: 13′ Ντόμινγκες, 83′ Φορτούνης

Κίτρινες: Μποτία-Ιγκλέσιας, Γκοϊάν

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα):
Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (56′ Φορτούνης), Ντομίνγκες (65′ Μπενίτες), Αφελάι (56′ Εντινγκά), Ντοσεβί, Χάρα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (68′ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (79′ Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης