Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, προκειμένου να μιλήσει για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού περί επιστροφής σε δράση περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο έμπειρος παράγοντας συμφώνησε. «Πιστεύω εκεί είναι οι χρόνοι και κατά κάποιον τρόπο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα και την καθημερινότητα. Έχουμε κάνει τα προγράμματά μας και μέχρι τις 10 Μαΐου πιστεύω θα αρχίσουν οι προπονήσεις των ομάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Μποροβήλος, «η προετοιμασία που χρειάζονται οι σύλλογοι για να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα είναι μάξιμουμ τρεις εβδομάδες. Εμείς θέλουμε μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχουν τελειώσει τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και μετά να γίνει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας».

Μια πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί, κατά τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, είναι «οι αγώνες να γίνουν σε συγκεκριμένες πόλεις, καθώς τα ματς είναι πολλά και τα πολλά ταξίδια εγκυμονούν κινδύνους. Για να περάσει αυτή η πρόταση θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν οι ομάδες».

Η τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, πάντως, «δεν θα γίνει αυτή την εβδομάδα, καθώς περιμένουμε νεότερες αποφάσεις τόσο από FIFA και UEFA, όσο και από την κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την απόφαση της ΕΠΟ να απαγορεύσει στους παίκτες να προσφύγουν κατά των ομάδων, είπε: «Πρωτόγνωρη απόφαση, αλλά με αυτό που βιώνουμε όλοι δεν γίνεται να μην επηρεαστεί και αυτός ο κλάδος. Θα πρέπει να υπάρξει από όλους κατανόηση».

Ως επίλογο, ο Γιώργος Μποροβήλος κατέληξε λέγοντας: «Αν τελικά οι αγώνες διεξαχθούν χωρίς κόσμο είναι μια ευκαιρία για κεντρική διαχείριση, καθώς όλοι οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν τα παιχνίδια, που αυτό σημαίνει έσοδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης